Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Aastaga on Eesti inimesed tellinud Selverisse üle 33 500 dokumendi (2024-04-19 09:33:55)


Alates 2023. aasta kevadest on Eesti inimesed saanud oma dokumentide väljastuskohana valida lisaks PPA teenindustele ka Selveri kaupluseid üle Eesti. Esimese aasta jooksul telliti enam kui 40 Selverisse 33 561 isikut tõendavat dokumenti, mis on 8% kõikidest viimase aasta jooksul väljastatud dokumentidest.

 

Selverisse tellitud dokumentidest 24 903 on ID-kaardid (74%), 5052 Eesti kodaniku passid (15%), 2153 elamisloakaardid (6%) ja 1325 digitaalsed isikutunnistused (4%). Kõikidest välja antud dokumentidest kasutasid Selverist dokumentide kätte saamise võimalust kõige usinamalt Raplamaa (13%), Viljandimaa (12%) ja Harjumaa (10%) elanikud.

 

PPA identiteedi ja staatuste büroo vanemkomissari Marit Abrami sõnul on Selverisse dokumentide tellimine paindlik võimalus ja seetõttu ka järjest populaarsem. „Kõikides Eesti maakondades on vähemalt üks Selver, mis on erinevalt PPA teenindussaalidest avatud iga päev ja oluliselt kauem. Dokumenditaotlejatele on see hea alternatiiv, sest Selverist dokumendi kättesaamine on kiirem ja mugavam. Enamus Eesti inimesi taotleb juba aastaid endale uue dokumendi internetis. Tänu Selverile on inimesel võimalik saada oma dokumendid kätte kordagi PPA teenindussaali külastamata,“ lisas Abram.

 

Aasta jooksul tellisid Selverisse dokumente kõige rohkem 31-40 aastased inimesed. Kauplusesse eelistavad dokumente tellida inimesed, kes taotlevad oma dokumendid algusest lõpuni internetis. Noorim ja vanim inimene, kelle dokument Selverisse telliti elavad Harjumaal. Kõige noorem oli taotluse hetkel kahepäevane ja vanim 98-aastane. Hariduselt eelistasid dokumendi väljastuskohaks valida Selveri kõige rohkem doktori- (13%), magistri- (12%) ja bakalaureusekraadiga (11%) inimesed.

 

Populaarsemaid dokumentide väljastuskohad on Harjumaa Selverid. Esikohal on Kadaka Selver, kuhu telliti üle 2000 dokumendi, millele järgnevad Järve, Kolde, Peetri ja Kakumäe Selverid. Harjumaa Selverite kõrval on üle 1000 dokumendi väljastanud ka Tartu Anne Selver ja Rapla Selver.

 

Eelmisest aastast alates saab dokumente tellida 42 Selverisse ja 18 PPA teenindusse üle Eesti. Kauplused, kust on võimalik dokumente kätte saada, leiab PPA kodulehelt www.politsei.ee/et/dokumendi-kaettesaamine-kaupluses. Teenus on tasuline ning see maksab 7,3 eurot dokumendi kohta täiskasvanule ja 4,4 eurot alla 15-aastasele lapsele, pensionärile ja puudega isikule. Tasumine toimub Selveris kohapeal.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.