Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2024-05-15 05:20:05)

 

Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 99 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 64 varavastast kuritegu, sealhulgas 29 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 30.

Juhtus 5 inimkannatanuga liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai vigastada 6 inimest. Juhtimiselt kõrvaldati 17 joobekahtlusega sõidukijuhti.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kelmused

13. mail teatas 53-aastane mees, et ta nägi möödunud kuu alguses internetis Atlas Finance investeerimise reklaami, läks veebilehele ning registreeris end kasutajaks. Seejärel sai ta Telegrammi kaudu kõne petturilt, kes palus kannatanul alla laadida kaugjuurdepääsu AnyDesk programmi ja teha konto kauplemisplatvormil www.atlas-finance.info. Mees tegi mitmeid sissemakse platvormile ning võttis ka erinevatest pankadest laene. Mees platvormilt raha välja võtta ei saa ning temalt nõutakse täiendavate maksete teostamist. Pettusega tekitatud kahju vähemalt 50 906 eurot.

13. mail teatas inimene, et ta abikaasa müüs Facebook Marketplace kaudu oma eset. Ostja soovis kasutada Venipak kullerteenust ja saatis lingi, kus ta sisestas oma pangakaardi andmed. Seejärel läks tema kontolt 6000 eurot petturite kontodele.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

13. mail sai politsei teate, et Kambja vallas lõi joobes 33-aastane mees 37-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

13. mail kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Itaalia numbrimärkidega veokit, mida juhtis Valgevene kodanik ning sõiduki andmete kontrollimisel selgus, et veoki registreerimismärgid on tagaotsitavad. Märgid võeti hoiule ja pärast menetlustoiminguid jäi veokijuht sõiduki uusi registreerimismärke ootama.

13. mail kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Venemaa numbrimärgiga veokit, Kasahstani haagist ning selle juhti. Täiendava kontrolli käigus avastati, et haagise registreerimistunnistus on täielikult võltsitud ja dokument võeti hoiule. Kuna juht oli nõus menetluskulude ja võimaliku karistusena mõistetava rahalise karistuse asendamise maksega riigituludesse, siis kriminaalmenetlust ei alustatud. Ta tasus riigituludesse 220-eurot. Haagis võeti hoiule ning veokijuhul lubati sisenede sõidukiga Eestisse.

13. mail kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Läti numbrimärkidega veokit ja haagist, mida juhtis Venemaa kodanik. Andmete kontrollimisel selgus, et veoki registreerimistunnistus on täielikult võltsitud. Tunnistus võeti ära ja pärast menetlustoiminguid suunati inimene tagasi Venemaale.

13. mail kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Läti numbrimärkidega veokit ja haagist, mida juhtis Venemaa kodanik. Andmete kontrollimisel selgus, et inimese elamisluba oli võltsitud. Elamisluba võeti hoiule, inimene suunati tagasi Venemaale ja autorong paigutati kuni asendusjuhi saabumiseni tolliplatsile.

 

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

13. mail sai politsei väljakutse Sillamäel Viru puiesteele, kus alkoholijoobes 36-aastane mees lõi tüli käigus enda abikaasat. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Lääne-Virumaa

Vargus

13. mail teatati politseile, et Koluvere külas on ekskavaatorist varastatud 250 liitrit kütust. Vargusega tekitatud kahju on umbes 350 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

13. mail märkasid Narva kordoni piirivalvurid Narva jõel aerupaati. Piirivalvurid tuvastasid, et paadis oli kaks alaealist Eesti kodanikku, kes anti vanematele üle. Ametnikud viisid läbi laste ja nende vanematega vestluse.

13. mail avastasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestist väljuval suunal Venemaa kodaniku dokumente kontrollides, et naine on viibinud Schengeni alal ebaseaduslikult kaks päeva ning veetnud need Eestis. Inimesele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, kohaldati Schengeni sissesõidukeeld, määrati 200-eurone rahatrahv ning seejärel lahkus naine Venemaale.

13. mail tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine ühel Venemaa kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnevad selles, et inimestel puuduvad asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad annavad reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastatakse vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalasele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine

13. mail anti politseile teada, et 11. mail tekkis Paide linnas kortermaja ees kahe mehe vahel, mille käigus  lõi 46-aastane mees teist meest ja tekitas talle valu.

Läänemaa

Kelmus

13. mail andis Haapsalus elav naine politseile teada, et 9. mail tuli tema mobiiltelefonile sõnumi, et tema Smart-ID kaotab kehtivuse ja selle uuendamiseks vajutas ta sõnumis olevale lingile ning sisestas oma PIN-koodid. Pärast seda avastas naine, et tema pangakontodel on tehtud tema teadmata ülekanded ja kantud võõrale kontole 5 286 eurot.

Pärnumaa

Arvutikelmus

Pärnus elav naine, andis politseile teada, et müüs Facebook Marketplace vahendusel jalanõusid ja 8. mail võttis temaga ühendust inimene, kes väitis et soovib jalanõusid osta ning edastas müüjale näiliselt DPD kullerfirmale kuuluva lingi. Lingile vajutades tuli sisestada Smart-ID PIN-koodid. Selle tulemusel tehti naise teadmata tema pangakontolt ülekanne võõrale kontole. Kahju on 760 eurot.

Saaremaa

Kelmus

Saaremaal elav mees andis politseile teada, et 18. aprillil sai ta kõne end politseinikuna esitlenud inimeselt, kes palus mehel kanda enda pangakontodelt raha teistele kontodele, et takistada selle sattumist kurjategijate kätte. Mees tegi seda ja kinnitas ülekanded. Kahju on esialgsel hinnangul umbes 22 000 eurot.

 

 

Allikas: PPA 14.5.24 teade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.