Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tutvustus: Eesti Maastikuarhitektuuri Üliõpilaste Selts (2008-03-08 00:43:20)

 

Eestis veel suhteliselt noore eriala, maastikuarhitektuuri pärusmaaks on erinevate välisruumide kujundamine. Nii nagu arhitekt kavandab ruume, kus inimestel oleks hea elada ja töötada, loob maastikuarhitekt mugavaid, turvalisi ja huvitavaid maastikuruume.

 

Maastikuarhitekt aitab lahendada igapäevase elukeskkonna probleeme. Tänapäeval kavandavad maastikuarhitektid nii uusi elamupiirkondi kui ka puhke- ja mängualasid, nii avalikke linnaruume kui ka kinnistuid eraklientidele. Nad osalevad üld- ja detailplaneeringute koostamises, hindavad maastiku visuaalset kvaliteeti ja koostavad kavasid maastikuhoolduseks ning vanade parkide restaureerimiseks.

 

Eesti Maastikuarhitektuuri Üliõpilaste Selts ehk lühidalt EMÜS alustas tegevust 1999. aastal ning ühendab endas kõik tegusaid ja aktiivseid maastikuarhitektuuri üliõpilasi Eesti Maaülikoolist ning Tallinna Tehnikaülikoolist. Liikmeid on meil praegu üle saja, kelle hulka kuuluvad nii praegused üliõpilased kui ka vilistlased. Seltsi üritustest aktiivselt osavõtmine annab hea võimaluse ka kooliväliselt ennast erialaliselt teostada ning kogemusi ammutada. Loomulikult on see ka igati mõnus viis toredas seltskonnas kvaliteetaega veeta.

 

Seltsist kasvas 2003. aastaks välja erialaühendus Eesti Maastikuarhitektide Liit ehk EMAL. Liit koondab maastikuarhitekte ja maastikuarhitektuuriteadlasi esindamaks ja edendamaks eriala ning ühendamaks sarnase missiooniga inimesi. Olulisel kohal on ka koostöö teiste organisatsioonidega.

 

Kodulehed, kust eriala kohta kasulikku ja huvitavat lugeda ning meie tegemistega ennast kursis hoida:

EMÜS http://emys.maastikuarhitekt.ee (peagi valmimas uus koduleht)

EMAL http://www.maastikuarhitekt.ee.


Allikas: Evelin Reimand, Eesti Maastikuarhitektuuri Üliõpilaste Seltsi välissekretär, 7.03.08.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.