Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tule sõstrakasvatuse õppepäevale! (2008-10-06 23:55:03)


Kolmapäeval, 8. oktoobril kella 14-17 toimub Harjumaal Laagris Veskitammi kultuurikeskuses (Veskitammi 8) sõstrakasvatuse õppepäev, mille korraldab OÜ Aiatark (Aiandus.ee). Lektor on aiandusspetsialist-puuviljandusagronoom Väino Eskla, kes räägib musta, punase ja valge sõstra kasvatamisest, neid kimbutavatest haigustest, tõrjest ja uutest sortidest. Ettekandes jagab ta omi ligi 25-aastaseid kogemusi ning annab ülevaate sordivaatluse tulemustest.


Õppepäev on ajendatud aiapidajate viimasel ajal suurenenud huvist musta sõstra kasvatuse vastu. Kuna sügis on selle taime istutamiseks väga sobiv aastaaeg, keskendutaksegi valdavalt mustale sõstrale, tema hooldamisele istutamisest kuni saagini ning oluliselt suurenenud sordivalikule.


Peaaegu igas Eestimaa aias kasvatatakse musti sõstraid, kuid paljud põõsad on üsna kehvas seisundis. Ehkki näiliselt on seda kultuuri lihtne kasvatada, vajab põõsas tegelikult iga-aastast hooldust lõikamise ja pahklestast tabandunud pungade äranoppimise näol. Lisaks regulaarset väetamist ning muude kahjurite ja haiguste kontrolli all hoidmist. Talvisel ja varakevadisel ajal sügavkülmast võetuna on must sõstar asendamatu vitamiiniallikas. Väärtuslike omaduste tõttu tasub teda koduaias kindlasti kasvatada.

 

Loengu lõppedes on võimalik uusimate musta sõstra sortide istikuid kaasa osta.

 

Õppepäeva maksumus: 200 krooni (s.h kohv, küpsised ja kirjalik kokkuvõte ettekandest). Osalemiseks on vajalik eelregistreerumine: tel 684 5694; 5805 4695; e-post info@aiandus.ee.

 

Juba eelnevalt võib saata lektorile samale e-aadressile küsimusi, millele ta vastab loengu ajal.

 

Kohale saab sõita bussidega 18 (Viru väljak – Viljaku peatus, 1 km jalgsi Laagri keskuse suunas), 20a (Kunstiakadeemia – Laagri alevik, peatus kultuurikeskuse ees), 27 (Harku-Järve – Laagri alevik, peatus kultuurikeskuse ees) ja liinitaksoga 224 (Kaubamaja – Laagri alevik, peatumine kultuurikeskuse ees). Bussiaegade kohta saab lähemat teavet: http://soiduplaan.tallinn.ee.

 

Tule ja kutsu sõber ka kaasa ning veendu väärt kultuuri kasvatamise tõhususes ning tervislikkuses! Ootame!

L
ugupidamisega, OÜ Aiatark


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.