Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Teenäitaja 2008 on Viive Rosenberg (2009-01-26 00:03:17)

 

Eesti Naiste Koostöökett valis 29. detsembril toimunud koosolekul Teenäitajaks 2008 Eesti Maaviljeluse Instituudi (EMVI) taimebiotehnoloogia osakonna EVIKA vanemteaduri Viive Rosenbergi. EVIKA teadustöö tulemused on andnud tõsise panuse taimsete koekultuuride uurimisse mitmete originaalsete tulemuste ja ideedega.


Antud uurimuse tähtsus teadusele on teaduslik-teoreetilised alused taimede tervendamisel, haiguskindluse suurendamisel ja taimede bioloogilise mitmekesisuse säilitamisel.


Viive Rosenberg on pannud Eestis aluse taimebiotehnoloogia uurimisele, välja arendanud teadusbaasi, loonud oma koolkonna teooria- ning rakendusvaldkonnas. Tema koolkonna poolt tervendatud taimmaterjali paljundamise ja kasvatamise tehnoloogiaid on rakendatud ka piiri taga, nii ida kui lääne pool. Geenipangas säilitatavad taimesordid ja rahvaselektsiooni materjal on kui inimkonna kultuuriväärtus. Poliitikuna on ta seisnud eelkõige lihtsa inimese vajaduste eest.


Viive Rosenberg on kodumaise toidu, eriti kartuli propageerija ja kui ÜRO kuulutas 2008. aasta ülemaailmseks kartuliaastaks, siis Viive Rosenberg on olnud selle ürituse aktiivne propageerija ja algataja Eestis ehk tõeline Teenäitaja meile kõigile. 
 

Allikas: www.eria.ee, EMVI teadusnõukogu esimees Uno Tamm.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.