Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

viljapuud

Teema Lisatud
Helle Rohuniit: 2005-11-02 17:58:27
Sain nüüd alles puud kätte ja nüüd ei oska ma nendega midagi peale hakata.Ei tea kas võib praegu istutada.Kui võib siis kas peab neid kuuseokstega katma ka.Need on ploom Stanley, murel Rivan, pirn Konferencine, murel Burlat, virsik Inka, pirn Alvita, aprikoos Harcot.Või peaks nad oopis keldrisse panema, seal on talvel umbes +2 kuni+4. Siis on mul ka Kanada kuusk. Antke palun mulle nõu.
Aiatark: 2005-11-02 22:48:44
Nende sortide kasvatamine Eesti oludes on üsna küsitav, pean silmas talvele vastupidavust. Ehk on kellelgi kogemusi, võiks siin jagada. Taimed tuleks kujundada põõsaspuudeks, s.t tavapärast tüve peaaegu ei jäägi.
Istikud hoida üle talve võimaluse korral kindlasti keldris, kuid nullilähedase temperatuuri juures. Istutada kevadel.
harri: 2005-11-05 08:58:16
Kas istikud on 'Unistuste aiast'? Soovitan taimed igaks juhuks ööpäevaks ÜLENI vette likku panna, nad võivad kergesti liiga kuivanud olla (mina enda omadest kõigist ei saanudki asja). Ka info, mida nad sortide valmimisaja ja külmakindluse kohta kataloogis pakuvad, võib enam-vähem tõene Leedu kliimas olla, mitte aga meil. 'Stanley' ploom on hiline ja külmahell, kuid meil (Kesk-Eestis, Vändra lähistel)on kaks puud siiski 9 aasta kestel alles püsinud (tõsi, üks neist on paari talve taguste külmakahjustuste tagajärjel suremas...). Viljad on valminud septembri lõpuks - kui üldse. Muide, eile, see on siis 4. novembril sõin puu otsast viimased kortsus ja koledad, aga üllataval kombel veel hea maitsega viljad. 'Koverentsipirni' on Eestis varem (möödunud sajandi esimesel poolel) kasvatatud, kuid järgnevad karmid talved on temast üldiselt loobuma sundinud. Ülejäänud sortide kohta ei oska midagi tarka kosta. Niipalju veel, et ise istutasin 'Inka' ja 'Harcoti' suurde potti ning kavatsengi neid igal talvel keldrisse vedama hakata. Virsik ja aprikoos kontinentaalse kliima taimedena on Eestis väga talvehellad, kuigi ühtlast külma, ilma suladeta talve võiksid nad külmakraadide poolest meil taluda.
sinirebane: 2016-05-02 08:03:51
Tere Kuidas teil on õnnestunud ploomipuu Stanley kasvatamine?
ilse222: 2017-04-09 17:48:44
Tere. Kas oskab keegi anda nõu kuidas ploomipuid harvendada.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.