Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Vahalill (Hoya)

Teema Lisatud
Simo: 2005-12-10 18:31:16
Kas harilik vahalill on mürgine? Mis ohtu kujutab ta inimese tervisele? Ootan vastuseid.
eneli: 2005-12-11 16:40:51
Vahalillel on hästi aromaatsed ja tugevasti lõhnavad õied ja seda just öösiti. Sellised tugevad lõhnad võivad tekitada peavalu. Tugevasti lõhnavad ju ka paljud liiliad, maikelluke, sirelid osad roosid kuid keegi ei pea neid veel lõhna pärast mürgiseks. Neid pole lihtsalt vaja viia magamistuppa.
Urmas Laansoo: 2005-12-14 15:30:45
Vahalille (Hoya, Thomas Hoy, inglise aednik, 1750-1822) perekonda kuulub 70 liiki ronijuurte abil kinnituvaid ja väänduvaid liaane ning põõsaid ja epifüüte. Harilik vahalill (Hoya carnosa) on üks vähenõudlikumaid toataimi, kel mitmeid erinevaid sorte (valgeõieline, kirjulehised, kurruliselehised jt). Tema kodumaa on Indias, Birmas (Myanmar) ja Hiina lõunaosas. Lehtedes ja vartes olev piimjas või pruunikas lateks (lateks ehk piimmahl on erinevatel liikidel erinevat värvi) pole hea, kui satub silma, limaskestadele ja katmata nahaosadele. Lehtedest ei maksa salatit teha. Meenäärmetest ehk nektaariumitest õitsemise ajal tilkuv nektar pole mürgine. Lopsakas taim väikeses ruumis võib põhjustada õitsemise ajal uimasust või peavalu (ka muid kaebusi) tundlikematel inimestel. Kui te taime toiduks ei pruugi, midagi ohtlikku temas pole inimese elule. Katsudes vahalill ei kõrveta ega pole ka näärmekarvane, seega sobilik taim kodus kasvatamiseks.
maali: 2006-05-28 11:22:13
Minul sattusid papagoid vahalille lehti nokkima ja andsid järgmisel päeval otsad
karinta: 2006-05-28 22:49:44
kuna minu teema, kust saada erinevaid Hoya liike, on millegipärast kustutatud, siis küsin selle teema alt. Kus oleks võimalik Eestist osta mõnda muud liiki vahalille, peale Hoya carnosa ja Hoya bella. Huvitab mind näiteks Hoya imperalis.
Urmas Laansoo: 2006-05-31 12:08:20
Eestis on müügil olnud vähemalt 10 liiki (Hoya multiflora jt) ja samapalju vahalille sorte. Küsima peaks neid firmadest Nurmiko ja Ceres, ka uuest keskusest Hortes on aeg-ajalt hea läbi astuda. Skandinaavias ja ka mujal on vahalille kasvatajate/kollektsionääride klubid, millega saab liituda ja nii materjali hankida.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.