Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

hekk saaremaale?

Teema Lisatud
krissu: 2006-06-29 14:55:17
Tervist aiatargad. Tahaksin saaremaale naabrite vahele heki istutada aga- mulda praktiliselt pole ainult okastest tekkinud pinnas ja selle all kiviklibu mulla segu, krundil männi(enamjaolt), kuused ja natuke kadakaid (nagu metsaalune). Tuuline ja pimeda võitu. Kas on üldse nii ebasobiva pinnasega kohale mingisugust hekki võimalik istutada?
Liina Oja FIE: 2006-06-29 15:46:04
Oleks see koht vähemalt päikselinegi, siis võiks soovitada kadakat, mägimändi või kurdlehist kibuvitsa, kuid sellisesse varjulisse kohta ei oska midagi sobitada. Minu arvates oleks ainukeseks väljapääsuks heki asukohale kaevata süvend (kraav), see täita hea viljaka mullaga ja valida sinna kasvama varjulist ja kuivavõitu kasvukohta taluvaid liike. Kõige parem valik oleks ehk jugapuu. Kui vähegi valgust on (või saab raiega juurde luua), siis võiksid sobida veel kurdlehine kibuvits, h. kukerpuu, läätspuu, h. põisenelas, h. sirel, mage sõstar, tuhkpuu, viirpuu.
krissu: 2006-06-29 15:51:38
Tänud.Päikest isegi on, kuni lõunani ja puid on kavas ka natuke maha võtta. Muret teeb põhiliselt kivine pinnas ja männi okkad ning tuul.(naabril kasvavad väga hästi rodod aga nendest ei jõua hekki rajada)
martin: 2006-07-03 19:02:49
aitab jällegi haljastusfirma, kohapeal saab kindlasti parema ülevaate; meil on piisavalt põõsaliike, mis kasvavad ka varjus ja saaremaal, rääkimata pankranniku esisest alast.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.