Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

baklažaan

Teema Lisatud
Piret: 2006-05-16 12:26:20
Tere! Kas kellelgi on kogemusi baklazaani kasvatamisel? Eelmisel aastal ostsin mõned taimed turult, panin juunis avamaale, aga saaki ei saanud. Taimed küll õitsesid, aga midagi neile ei meeldinud, nii et ma sain vaid ühe pisikese kärbatanud vilja. Tänavu külvasin taimi ise, aga mida nendega edasi teha, kas istutada kasvuhoonesse? Kas keegi oskab nõu anda?
Tiina: 2006-05-16 16:52:33
Taimed istuta kasvuhoonesse kui öökülmaoht on mõõdas, baklažaan on väga soojanõudlik taim.Vajab korralikku väetamis.Niiskuse puudusel võivad õied variseda, seega tuleb korralikult kasta.Taim on soojanõudlikum kui tomat, seda tuleb arvestada!Kasta taimi eelsoojendatud veega.
petu: 2006-05-16 22:37:59
eelmine aasta proovisin ka kasvatada ja õnnestus.ise kasvatasin taimed ette,kahte sorti oli.üks oli selliste suurte viljadega ja teine väiksematega.panin kumbagi taime kolm tükki ja just sügise poole hakkas kandma nagu mühin.ühe taime otsa tuli viis tükki.kasvuhoonesse tuleb kindlasti panna.kaks taime mis ei mahtunud kasvuhoonesse istutasin õue ja neist ei saanud asja.igatahes tasub ära nende kasvatamine.sel aastal proovin uusi sorte.üks sort on punased ja teine sort lillad valgete triipudega.mul nad juba kasvuhoones ja loodan et külm alles jätab.
Kadri: 2006-05-22 09:59:29
Kasvatasin ka eelmisel aastal.Istutasin tomatite ette ja jäid varju.Kui sügisel avastasin, siis olid ilusad suured viljad küles.Aga oh õnnetust-hiired või mingid muud närilised olid kõik ära rikkunud.s.t.pooleldi ära söödud.Nüüd istutan kindlasti eraldi.Baklazaan on ju soojamaa taim.
merle: 2006-08-07 11:57:00
Mul kasvab kasvuhoones mitu baklazaani taime.Õitsevad küll kuid vilju külge ei tule.Milles võib viga olla?
Tiina: 2006-08-07 15:09:19
Ehk on niiskuse puudus, taimed vajavad õitsemise ja viljumise ajal korralikku kastmist!
merle: 2006-08-07 17:26:14
Kastetud on korralikult ja päeval on uks ka lahti,et ei oleks väga palav.
Murakas: 2010-08-17 05:52:18
Tere! Kes oskaks avitada? Mul klaaskasvuhoones väga ilus bakla õitseb nagu pöörane, aga kõik õied langevad ära ja ei tule vilju.Võtsin siis alt ja keskelt kõik väiksed lisavõrsed ära, et ehk on liiga koormav. Ikka ei midagi.Temp. ja õhuniiskust hoian normis, et kurgile ja tomatile meeldiks. Kuivadel päevadel oli mullapind ja tee kastetud, uksed, aknad kõik valla ja ei ole asend ka kogu aeg lõõskava päikese käes. Väetanud olen 2 x Sprindiga juuni lõpus ja juuli algul. Taim on ilus, tugev ja haigusteta. Kes annaks nõu? Tänud ette!
meristeem: 2010-08-17 11:54:32
Tere! Minul on tänavu ka esmakordselt 1 taim kasvuhoones koos tomati, kurgi ja paprikaga. Algul õitses ja ei viljunud. Nüüd on juba 5 vilja ja oli kavas just küsida, kas keegi annaks nõu, mitu vilja võiks jätta, kas neid tuleks ära võtta. Üks on juba suur, teised kanamuna ja tuvimuna suurused, aga aina õitseb ja viljub. Mul on turvas, mida olen väetanud Kemira (endine nimi) kartuli kompleksväetisega 3 korral - vesilahus 20 gr 10 l veele. Turbas väetisi ei olnud. Mul viljus 5. või 6. õis. Taim on suur, terve, harunenud ja väga kaunis. Ma ei oska ka muud nõu anda, et vaadata, mitmes õis juba on. Ma ei tunne ka seda väetist, mida olete kasutanud. Lisan ka pildi.
tiina06: 2010-09-19 14:13:12
Selle suve üllatus on baklažaanisort Sonja.Vili kaalus 950g ja on ilusa välimusega. Olen jätnud taimele kõik viljad külge ja kui on pikk sügis, siis valmivad viljad hästi.Taimede kasvatamisel on tähtis kastmine ja palavatel päevadel tasuks taimelatvu jahutada veega(lühiajaline udutamine).
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.