Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

aiasaaduste steriliseerimine

Teema Lisatud
Ott: 2006-09-13 08:33:09
Oleme noor pere,teadmisi napib. Sügis käes ja aiasaadused vaja purkidesse pista.Andke nõu kuidas valmistada autoklaavis köögivilja hoidiseid kus ka liha sees.Olen kuulnud,et pahanduste vältimiseks peab lihaga konserve kuumutama suure temperatuurini.Mis oleks see temp. ja kui kaua peab seda hoidma,et kõik küpseks pehmeks ja kõrbemaitset ka juurde ei võtaks. Kust leida selle kohta tarkust?
Kaia: 2006-09-13 11:07:11
Tore on, et noor pere soovib ise aiaviljast hoidiseid sisse teha, kuid mina kipun küll arvama, et kui kogemusi hoidistamiseks üldse vähe on, siis lihaga koos tehtavaid konserve ikkagi tegema ei tasuks hakata. Hoidiseid aedviljadest võib teha ilma lihata ja talvel lisandiks lihakonservi, vorsti, hakkliha jm juurde panna. Ilma lihata konserve on märksa kergem valmistada ja ohutum tarbida. Olen siinses portaalis rubriigist "Aed ja kokakunst" leidnud koduse boršisupi(siin Supialus nime all) tegemise õpetuse. Tegin selle õpetuse järgi ise ka eelmisel talvel 18 purki sisse ja olen väga rahul. Üldiselt on aga aedvilja ja liha pastöriseerimise kohta igasuguseid hoidistamise raamatuid ilmunud, eks peaksite neid kas raamatukogudest või poest otsima. Edu!
Ott: 2006-09-27 10:28:13
Kahju küll kuid pole leidnud lihaga konservide(ka lihakonservide)tegemiseks õpetusi.Mis temperatuuri peaks andma,kui kaua,et säiliks normaalselt?
kurgid09: 2014-09-21 17:38:48
lihakonservid tuleb valmistada autoklaaviga, st. rõhu all, et nad saaksid kõrgema temperatuuri kui keemisel.Nagu Kaia juba kirjutas,tuleb aedviljad konserviks teha ja hiljem lisada kas puljongit või vorsti/viinerit või hakkliha.Variante on veelgi.Kunagi ammu ammu sai sügisel kanaliha klaaspurkidesse pandud aga siis ikka autoklaaviga suure rõhu all kuumutatud. Ahjus praetud ja hautatud liha sai purkidesse pandud nii et peale jäi paks rasvakiht. Aga need tuli siis ka lühema aja jooksul ära tarvitada.Oleneb ka hoiukohast.Kaugel nõukaajal panime hakkliha plekist konservikarpidesse, mida saime kalatööstusest althõlma.See oli lihtne: sealiha läbi hakkmasina, juurde soola ja karpidesse.Igasse karpi mõni pipratera ja loorberileht.Siis kaanetati karbid kinni ja potti, kus keetsime neid oma paar tundi.Algul läksid kõik kummi aga hiljem tõmbasid tagasi.Siis keldrisse ja kasutada sai seda liha nagu praegu poes olevaid lihakonserve.Seisid päris kaua,muidugi mitte aastaid aga uue saagini kindlasti.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.