Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

malasiin

Teema Lisatud
ettevaatlik: 2004-06-27 00:08:27
Tere! Aias palju erinevaid kahjureid.Kaalikatel lehtes augud,sibulate pealsetel mingid tõugu moodi röövikud, kes närivad pealsed auke täis,mingid kärbsed lendavad ka peenra kohal, kasvuhoones sipelgad.Ostsin Malasiini,aga ei julge kasutada.Pakendil küll kirjas,et sibulate pealseid süüa ei tohi,aga kas mugulad siis ei lähe mürgiseks või kaalikad.Saagist ka loobuda ei tahaks,mürki ka ei taha sisse süüa.Ehk oskate nõu anda.Tänud!
Kati: 2004-06-27 12:43:28
Kindlasti tuleb pakendilt kasutusjuhendit lugeda ja seda ka järgida, siis ei jää taimedesse mürke. Samuti tuleb kinni pidada ooteajast. Kohe pärast pritsimist ei tohi erinevaid taimeosi toiduks kasutada. Mitmete kahjurite tõrjeks sobib ka kaaliumpermanganaadi või rohelise seebi (RS) lahusega pritsimine. Kärbeste tõrjeks võib taimede ümber keerata tugevamast paberist või papist nn kraed, et nad ei saaks taimede juurekaela lähedusse mulda muneda ja hiljem kahjustada. Ka katteloor on päris tõhus tõrjevahend kuid juhul kui taimed ei ole veel kahjustunud. Kui aga putukad on juba taimedel, siis katteloorist enam abi pole. Sipelgate tõrjeks aitab booraksi kasutamine.
Aiatark: 2004-06-28 00:57:04
Mürkide kasutamine on ikka see viimane võimalus, kui mahedad abinõud ei aita. Kemovahendite puhul peab tõesti alati kinni pidama ooteajast, s.t ajavahemikust pritsimise ja toiduks tarbimise vahel. Malasiini puhul on see 20 päeva. Kui seda aega kindluse mõttes ka paar nädalat pikemaks venitada, ei ole sibulatele ega muudele juurikatele ohtu. Sibulapealseid ei soovita aga tõepoolest mitte tarvitada.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.