Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

hõbekuusk

Teema Lisatud
paul: 2006-03-19 17:57:56
probleem selles et maja juures kasvav hõbekuusk on omal ajal istutatud elektriliini alla ja nüüdseks on kasvuga jõudnud juba peaaegu traatideni,et kas võib latva tagasi lõigata ja kui võib siis millal ja kui palju?
Aino Aaspõllu: 2006-03-21 11:15:52
Hõbekuuske võib lõigata tagasi vabalt, praegu lõgake ära latv, viimase aasta kasv okste hargnemiskohani, edaspidi kärpige latva igal aastal. Puu läheb peale sellist tagasilõikust iga aastaga tihedamaks, seda on tehtud paljudes vanades aedades, kus pole tahetud liiga kõrget kuuske aeda.
janika: 2006-04-27 13:10:31
kas hõbekuusest saab teha hekki, et kas hõbekuusk kannatab kärpimist või ei. Osad arvavad, et ei saa ja osad arvadad, et saab. Tavalisest kuusest saab küll hekki teha, aga kas hõbekuusest ka?
emma: 2006-05-05 20:05:20
ei tea,mis minu hõbekuusega lahti.vanust 15 aastat ja juba kaks viimast aastat hakkab kollaseks minema ja kuivama.mis võiks küll põhjus olla,et nii ilus suur puu hukka hakkab saama?
terka: 2007-05-13 19:41:52
kas suureks (5.m.) hõbekuuske saab ja tohib enam mingit moodi kärpida või tuleb ta ebasobival kohal olles lihtsalt maha lõigata?
Helianthus: 2009-07-07 13:46:01
Kas hõbekuuske saab paljundada pistikutest?
catts: 2009-07-21 15:56:09
Kas hõbekuuske võib ka praegu istutada või peab ootama suve lõpuni (august-september)? Kuskilt jäi silma, et siis on kõige soodsam aeg kuuse istutamiseks.
Betula: 2009-07-23 09:43:09
Terkale:5m kõrgust hõbekuuske on üsna raske kärpida, sest tuleks seda ju mingilt tõstukilt teha. Teoreetiliselt muidugi saaks. Loe eestpoolt Aino Aaspõllu vastust. Selles ongi paljude viga, et ilusad väikesed nn.hõbekuusekesed istutati majadele üsna ligidale ja veel ka akende alla-nn. väliseks jõulupuuks. Liik ise on aga suureks kasvav ja kui õigel ajal ei põa ja pidevalt, siis kasvabki aknaalune kinni ja väikese aia jaoks on puu liiga võimas. Tiheda aia puhul laasub hõbekuusk ka näotult rääbakaks, sest´ta nõuab enda ümber palju vaba ruumi. Kahjuks eelnevatel aegadel oli puukoolides väga kesine taimevalik ja ka teadmised aiaomanikel kehvemad. Soovitaks väikesesse aeda hoopiski serbia kuuske või korea nulgu-tutvuge nende taimedega ja omale aeda istutades te kindlasti ei kahetse valikuga! Hõbekuuske vist paljundatakse ikka liike seemnest ja sorte pookimisega. Kuuskede madalakasvulisi sorte küll pistokstest, kuid võrreldes kadakate, elupuudega on nendega palju raskem hakkama saada. Cattsile:praegu on liikvel enamuses potitaimed või siis toimetatakse suure mullapalliga taimedega. Neid võib suvi läbi istutada. Kui just juurepall pole liialt tihedaks kasvanud, et tuleb niipalju lahti harutada, et taim muutub pigem paljasjuurseks-seegi vähene muld pudeneb lahtiharutamisel laiali,mis veel potti juurepusasse on jäänud. Niisugust taime ei soovita ka osta-ta on kindlasti vähese mulla tõttu kuivuses olnud ja pole ime, kui hingusele läheb.Okaspuude puhul on väga tähtis just taime juurekava uurida enne ostu sooritamist. Praeguste niiskete ilmadega võib korraliku juurekavaga taimi ikka istutada. Aga kasta korralikult, korraga palju ja vähemalt suure sügiseni, sest okaspuud on aeglased juurdujad. Septembris istutades ei jõua ta enam samal aastal juurduda ja kevadel kontrollida, et talv teda kergitanud pole.
catts: 2009-07-24 09:59:16
Suur tänu Betulale!
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.