Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

elupuu smaragd

Teema Lisatud
kylle: 2007-06-15 12:51:02
Tere! Istutasime üleeile aeda elupuud smaragd. Kuidas nendega käituma peab, et nad ka ilusasti kasvaksid? (olen aianduses veel suhteliselt võhik) Kas peaks esialgu päikese eest varjama? Palju kasta? Kas tulevikus võib ladvast pügada kui vajalik pikkus käes? Kasvukoht on koduaias selline nurk, kuhu peaaegu kogu päeva paistav päike.
Babette: 2007-06-16 20:45:05
Paar nädalat peab neid korralikult kastma, et juurdumine sujuks, siis võib selle töö harvemaks jätta, aga terve suve peab ikka jälgima, et muld oleks niiske. Katma peaks paar esimest kevadet päikese eest ja seda juba veebruarist alates. Ja varakevadel väeta okaspuu väetisega. kui sügisel oma aeda sügisväetist paned, ära unusta ka neid. Sügisväetises on N - 0.
Aino: 2007-06-25 17:01:57
Kõiki elupuid võib pügada nii palju ,kui soovite!
ronitaim: 2012-09-06 00:20:26
Kas äsja istutatuid elupuid on võimalik praeguste niiskete olude puhul ka üle kasta? Peaks "nui neljaks" iga nädal neid korralikult uputama või praegu pole vaja üldse kasta kuniks ilmad vihmased? Mõnede elupuude otsad on veidi pruunikaks tõmmanud - mis võiks põhjuseks olla?
aiamees5: 2012-09-18 20:45:05
üle saab alati kasta:) lähevad veel juured mädanema. oleneb pinnasest. kui all liivane, siis pole nii hull. kuid vaadates mis ilmad meil see aasta on, siis minu arust saaks põhimõtteliselt üldse ilma kastamata hakkama. mõnel kuivemal päeval ainult kastaks ise. võib olla oleks mõistlik ka millegagi elupuid pritsida, kui on äsja istutatud ja pruunikaks tõmbunud
kylts12: 2012-11-09 20:18:13
Minu 3 elupuud( püramiidjad Smaragdid), mis on sel aastal istutatud, on läinud roostekarva. Peale istutust sai neid korralikult kastetud ja kogu suvi olid nad väga ilusad. Kuid nüüd mõniaeg tagasi avastasin, et nad on mitte laiguti vaid ühtlaselt roostepruuniks läinud. Mis nendega teha, kas on tegu tõsisema hädaga või piisab pruunide okste väljalõikamisest? Või tuleks neid hoopis pritsida? Kas võib olla tegemist selle import-seenhaigusega (didymascella thujina) või on veel midagi hullemat?
lepatriinu: 2012-11-10 20:29:20
Soovitan oksake lõigata ja aianduspoodidest või puukoolidest küsida. Niisama ära lõikama hakka. Põhjusi võib mitmeid olla, liig niiskus, magneesiumsulfaadi puudus jne. Edu
ViinaMuri: 2012-11-10 20:48:18
Põhjusi võib olla mitmeid. Smaragdi pole vaja lõigata, niikuinii. 1. Võibolla kuivas/nälgis puu enne mulda istutamist.?Turbas kasvatatud istikutega tavaline juhtum, sh. võibolla hoidsid ise kotis/potis istutamata kuu aega? Kui mitte, oli puukoolis juba kutu. Okaspuud koolemine on algul märkamatu! 2. Haigused - pudetõbe liigub, olen kokku puutunud. Võta haige oks ja uuri mikroskoobi all, haigustunnused leiad netiotsingu abil. Pritsimine siis aitab, aga paremad vahendid ei ole vabamüügis.
Terje26: 2019-05-15 00:39:39
Tere! Kas keegi oskab öelda, mis meie elupuid vaevab? Istutasime sügisel ning nüüd on suuremal osal puudest sellised valkjas-hallikad-kollakad oksad tulnud. Üks puu läks üleni selliseks, teistel esialgu üksikud oksad, aga tundub, et laieneb. Ereda päikese eest olid kaitstud. Kastnud oleme ka hoolega. Hiljuti avastasime, et ka ühele vanemale puule on sellised oksad tekkinud. Kas tegemist võib olla mõne haigusega?
ViinaMuri: 2019-05-15 10:43:58
Pigem sügisesel 'soodusmüügil' olidki surevad taimed pakkumisel. Sügisest soodus-propagandat tuleb väga kriitiliselt võtta. Vaata, kas tüvi elab e kriimusta koort küünega: kas kambium on kuivanud või on rohekas ja mahlane. Vanema puu kohta ei tea aga ütelda. Minu elupuudel ei tundu midagi viga olevat, vanus u. 20 ... 100 aastat.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.