Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

umbrohtunud killustik

Teema Lisatud
puru8: 2007-06-20 17:18:08
Probleem järgmine: 9 aastat tagasi on hoovi maha pandud peenikest killustikku. Nüüd on sellest hakanud umbrohi läbi kasvama: võililled, paiselehed, vahtrad, murunurmikas jne. Mürkidega pritsimine ei aidanud kuigivõrd. Kuidas saaks kõige lihtsamalt ja odavamalt asja parandada: killustiku üleskraapimine tundub küll väga raske. Kas võiks katta kõik mullaga ja külvata hoopis muru? Kui paks peaks siis mullakiht olema? Või lasta spetsialistidel mürgitada ja panna seejärel killustikku juurde?
Babette: 2007-06-20 21:02:12
Kas tõesti Roundup ei aidanud? Proovi Roundup Goldi,selles on rohkem toimeainet sees. Ja umbrohtu ei tohi enne mürgitamist pooleldi üles katkuda. Kui tahad mullaga katta ja muru külvata, peaks kiht olema vähamasti 10-15 cm.
mels: 2007-06-20 23:10:54
Proovi kild enam-vähem kätte saada, siis hävita umbrohi, pane geotekstiil ning kild tagasi. Vajadusel võid ju tiba uut kildu juurde panna. Peaasi, et geotekstiili peale minevas killus ei oleks mulda, milles umbrohi saaks kasvama hakata.
kaie3: 2007-06-21 09:46:56
no spetsialisti pole mürgitama küll vaja, sellega saad sa ise ka hakkama. kui segada ei viitsi, siis kallima variandina olemas ka valmissegu pritspudelis - roundup. ja see (roundup) hävitab ka päris suured taimed (ka meetrikõrguse lehtpuu, kui ikka puuke korralikult üle pritsida). tulemus näha umbes 10 päeva pärast, algul kollane ja siis pruuniks. mis platsiga aias tegu? kui tallatav koht siis muru pole küll mõtet külvata sinna. pigem ikka kild. kui aga vabalt võiks muru olla siis vast targem mulda 10-15cm peale ja muru külvata. aga ikkagi enne võiks pritsida, ja siis 2ndl pärast muld peale. iseenesest oleks jah hea killu alla kanga (geotekstiil) panna, see hoiab ikka (pikemalt) rohuvaba (kuigi omast kogemusest ütlen et 100% mitte, mõni üksik lible tuleb vahel harva läbi ja tuul kannab ikka miskit mullalaadset killu vahele ja siis haakub pealtpoolt mõni umbrohi)
ahtos: 2010-09-02 21:10:25
Roundup ei aita nende vastu kasuta Staranet see teeb platsi puhtaks,mul oli sama mure.Geotekstiilile kasvavad uued taimed.
cirrus: 2010-09-03 20:03:59
mina mürke ei kasuta oma aias ja mujal samuti. Aga ise toimisin nõnda, et paar aastat noppisin killu vahelt umbrohtu, siis tüdinesin, panin alla pisut liiva, siis kanga ja siis vedasin laiali uue koguse kildu, mida nagunii oli vaja juurde. Sel aastal olen saanud nautida puhast õue ja lugeda raamatuid. Aga kui muru meeldib, siis võib lasta ka murul kasvada, vt eelmisi kommentaare.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.