Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Istikute valik

Teema Lisatud
Helina: 2004-07-25 19:46:45
Soovin istutada aeda ühte ritta õuna-, ploomi-, pirni- ja murelipuud. Millist järjestust kasutada ja kui suured peavad olema vahemaad. Millal oleks õige aeg istutamiseks.
Aiatark: 2004-07-26 00:20:55
See rida saab siis üsna pikk olema, kui kõik ühte ritta.
Ploomipuude ja maguskirsipuude vahe võiks reas olla 2–2,5 meetrit. Kui aga otsustate mitu rida panna, siis reavahe 3–3,5 m. Pirnipuu vajab suuremat kasvuruumi: puude vahekaugus reas 4 meetrit (mitme rea korral reavahe 6 m). Õunapuid on valida kasvutugevuse järgi:tugevakasvulisel alusel puude vahe 4 m (reavahe 6 m) nagu pirnipuulgi; keskmisekasvulisel alusel 3,5–4 (reavahe 4–6 m); poolnõrgakasvulisel alusel 1,5–2 m (reavahe 4 m). Õunapuude ostmisel küsige kindlasti alusetüüpi.
Istutada on soovitatav sama liigi puud järjestikku. Et ikka vilju ka saada, tuleb eelkõige ploomi-, maguskirsi- ja pirnipuudele valida sobivad seltsilised ehk tolmuandjad.
Vesise suve korral võib nõuistikud maha panna millal tahes, kui istutuskohad ette valmistatud. Lausa põuast aega võiks siiski vältida.
Asta: 2004-07-26 10:17:27
Soovitan maguskirsid istutada arvestuúega,et puud oleksid loode,põhja ja kirdetuulte eest kaitstud ehitiste või kaitseistandusega. Istutada ridastikku, et puud saaksid üksteise õietolmu ja et kevadiste ohtlike öökülmade puhul oleks võimalik katta talvelooriga suitsukatte tegemiseks.Nii suits ei tõuse otse üles. Meil on istutatud 5 sorti nii. Kevadise suure külma hoidis ära kaks ööd suitsu tegemine talvelooriga poolenisti kaetud puudel. Sordid järjestikku on Meelika, Katike, Tiki, Kristiina, Tontu. Saime neilt tänavu üle 100 kg marju.
ingrid: 2004-09-15 23:05:15
Asta äkki oled nii kena ja räägid mulle ka kuidas suitsukatet tahakse(kuulen sellest 1 korda). Tänan
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.