Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

uued viljapuud

Teema Lisatud
s1s1s1: 2007-04-18 16:29:57
küsin lausa viimasel minutil (istikud ootavad kotis istutamist), et äkki keegi just vastab. Ma pole kunagi viljapuud istutanud. Kas kirsipuud võib istutada teiste puude lähedusse (lepad, männid) nii umbes 1,5 m kaugusele ja kas kirsipuu istutuskohas võib kasvatada metsmaasikaid, mustikaid, sinililli. Linnatingimustes on ju aias vähe ruumi - tahaks paljut mahutada.
Aiatark: 2007-04-18 18:30:42
Metsapuudele nii lähedale ei soovita istutada, ikka kaugemale. Metsmaasikad, mustikad, sinililled võivad seal kasvada. Arvatavasti on muld happeline, seepärast tuleb istutusauku lisada lubiväetist (kustutatud lupja, kriiti, dolomiidijahu, klinkritolmu, paekivijahu vms). Ja istutamisel kindlasti orgaanilist väetist!
rongulane: 2008-04-09 14:38:39
Palun nõu, millist sorti uusi õuna- ja kirsipuid istutada. Soovin oma aeda 2 uut õunapuud, suve või sügissorti. Olemas on noor valge klaar ( eelmine aasta kandis esimest korda) ja suislepp ( pole veel kandnud).Säilitusõuna ei taha. Soovin ka kahte uut kirssi, hetkel on vana läti madalkirsipõõsas, mis kannab hästi. Millist sorti soovitate. Mul on maaelamine metsaveeres, kus muld happeline ja pinnas saviliivane.
Betula: 2008-04-10 20:39:26
Palju suvesorte aeda pole ka hea, ei jõua kõike kohe tarbida ära. Sügissortidest on väga suur valik, palju eestimaiseid uusi sorte on. Eks igal on oma maitseeelistused, eks selle järgi tuleks ka valida. Külasta mõnd puukooli, kus kohapeal taimi paljundatakse, seal osatakse kindlasti ka parimaid soovitusi anda. Hapukirsid on viimasel ajal luuviljaliste mädanikku nakatunud. Soovitatakse enam maguskirsse e. mureleid, kuid nad enamus kõrgekasvulistele alustele poogitud. Ka siin saad lahenduse kodulähimast puukoolist, kus taimi ka paljundatakse. Oskaksin soovitada Vändra mail Saare-Tõrvaaugu Pk. Neil on ka korralik koduleht:Oli vist saaretalu.fie.ee. Ka Seedri Pk Viljandimaal jne. Parim on kodulähedane puukool, sest seal enam-vähem samad kasvutingimused nagu teilgi.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.