Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

kasvumullad

Teema Lisatud
looduslaps: 2009-03-26 11:40:56
Istutasin veebruari keskel Greenworldi mulda toatomati ja lobeelia seemned. Taimed tõusid ülesse ja kasvasid paari cm kõrgusteks ja oligi kõik. Lihtsalt kuivasid ära ja mullast avastasin hallitust. Ei kastnud üle. Eelmisel aastal oli mul sama probleem. Siis külvasin seemne Biolani kasvumulda. Hiljem lugesin "Targu talitast", et ka teistel olevat sama mure olnud. Mullad olid mõlemal korral äsja poest ostetud. Kas võib probleem olla mullas? Tänavu panin mulda ka tulbisibulad ajastamise eesmärgil. Need mädanesid lihtsalt ära. Ms hollandi tulbisibulad, mida müüakse suurtes kauplustus ei ole kvaliteetsed. 10-st sibulast koosnevast pakist sain ainult 3 kõlblikku. Ülejäänud olid pehmed. Mida soovitate?
Aiatark: 2009-03-26 13:53:13
Loe kasvuturba probleemide kohta: www.aiandus.ee
looduslaps: 2009-03-26 14:20:36
Lugesin Aiatarga poolt soovitatu läbi ja pean ütlema, et minu poolt ostetud muld oli Bauhofist ostetud ja juba istutamiseks valmis muld. Hallitust polnud alguses näha ega tunda. Ilmselt jälle raisatud raha seemnete ja mulla peale. Olen Biolaniga ka alt läinud. Tõenäoliselt ei suudeta kauba kvaliteeti hoida.
Betula: 2009-03-26 19:20:13
Kuna senini oli turbal hea minek nii kaubanduses kui ekspordis, siis hakati kvaliteedile lihtsalt vaatama läbi sõrmede. Nüüd peaksid vee peale jääma vaid kvaliteetse kauba pakkujad. Viimastel aastatel otse tehasest polnudki võimalik väiksemat kogust turvast saada-neid huvitasid vaid eksporditavad suured kogused. Loodame, et turg ise paneb asja paika. Mingil määral peaks aitama seenhaiguste vastu turbas ka Previcuri kasutamine. Kunagi suurtes kogustes kapsataimi kasvatades sai Previcuri lahusega taimi kastetud ja isegi nõrga lahusega turvast niisutatud.Taimedele kasvas väga tugev juurekava ja polnud ka probleeme tõusmepõletikuga. On kellelgi ehk uuemaid kogemusi? Kauplustest lillesibulaid ostes lasen alati müüjal pakendi avada-põrsast ei saa ju kotis osta!
looduslaps: 2009-03-27 11:14:42
Aitäh, Betula! Olen Sama meelt, et kvaliteet puudub. Sain õppetunni kätte ja poest mulda enam ei osta. Ootan kevade ära ja toon aiamaalt. Ms tänu poest ostetud mullale jäin ilma 25 aastasest vesipalmist. Istutasin taime poest ostetud mulda ja ta suri mõne kuu pärast ära. Hirmus kahju oli. Müüjad hiljem rääkisid, et ma polnud ainus, kellel sellised probleemid olid.
pysilill: 2009-03-27 16:37:25
Minul on väga kurvad kogemused. Eelmisel aastal hukkus enamik uusi püsililleliike tänu ETT "Kasvuturbale". Turbas pidi olema paigast ära mineraalainete kogused või pH, sest taimed ei kasvanud pärast pikeerimist edasi vaid muutusid kiiresi klorootiliseks. Turbas oli sees ka mingid saprofüütsed seened (Penicillus või Aspergillus), mis hävitasid nädalaga nõrgenenud taimed. Nii ma oma nunnudest ilma jäin. Sel aastal teen ise kasvusubstraadi! Sel aastal olen märganud samasugust lugu ka Biolani mullaga. Ümber istutatud tuttliiliate mullapind lihtsalt kattub hallitusega. Vähemalt mineraalained ja pH tunduvad paigas olevat, sest taimed on jõulised ning on hoogsalt kasvama hakanud. Selle pärast ma hallituse pärast ka ei muretse. Tervetele taimedele need seened kallale ei lähe.
looduslaps: 2009-03-27 21:22:15
Tootjatele peaks reklamatsioone esitama! Sel aastal enam taimi ette kasvatama ei hakka. Järgmiseks hooajaks varun oma aiamaalt mulla. Tore, et oma kogemusi jagasite.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.