Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

iluõunapuud ja punaste lehtedega õunapuud

Teema Lisatud
roheline007: 2009-05-14 18:01:55
vabandan asjatundmatut küsimust, aga - kas iluõunapuu tähendab seda, et õunad süüa ei kõlba? Tahaks aeda punase lehestikuga grupikest, eelmine aasta sain ploomi (imeilusad roosad õied ja ploomid pidada ka süüa kõlbama). Niisiis - kas on olemas punakate lehtede ja roosade õitega õunapuid, mille õunad ka süüa kõlbaks (kui, siis kust saab)? Ja mis puud on Maaülikooli Metsamaja ees (õunapuu moodi kaugelt vaadates, kevadel vapustavalt kaunis roosa õiekuhil).
Peeter: 2009-05-14 19:18:44
Iluõunapuu tähendab just nimelt seda, et õunad süüa ei kõlba. Punakate lehtedega õunapuu, mille viljad hädapärast süüa kõlbavad, on täiesti olemas; kui mu mälu mind ei peta, siis miski J. Eichfeldi aretis ("Komsomolka?"), pean vanadest raamatutest järgi vaatama. Viljad polnud just ülemäära maitsvad, aga siiski täiesti söödavad ja pealegi üllatavalt suured. Selle puu nägemise peale olevat keegi väliseestlane imestanud, et kommunistlik riigikord on isegi õunaseemned seest punaseks muutnud. Ma ei usu, et seda puud viimastel aastakümnetel kusagil müüdud oleks, puukeoksa võib vast mõnest vanast aiast veel leida.
viru: 2009-05-18 11:11:45
punaste lehtedega ja roosakate õitega iluõunapuu on igal aastal õitsenud. nüüd avastasin,et sel aastal seda ei juhtugi!lehed juba lahti minemas, aga õiepungi pole kuskil. mingeid putukaid pole ka näha,noored lehed on ilusad. samas on näha nagu mingid rootsud seal,kus peaks õis olema! milles asi?
Liis007: 2014-05-08 22:55:49
Kas mõni iluõunapuu võib külmaõrn ka olla? August Vaga on mul olemas aga väga meeldib Iluõunapuu 'Cheal's Weeping' Aga hind on selline, et kui tahaks ikka enne kindel olla tema vastupidavuses ja alles siis osta. http://juhanipuukool.ee/? et/istikute_nimekiri/ilupuud/malus_cheal s_weeping_ilu%C3%B5unapuu_cheals_weeping .html
hobiaed: 2014-05-09 11:17:23
Verev õunapuu pidavat punaseid õunu kandma, minu Järvseljalt ostetud seemik pole veel õitsenudki. Lehed on punased, valisin ilusama seemiku. Sarapuid on punaselehiseid, lodjapuulehiseid põisenelaid, leedreid (võivad maani maha külmuda, aga taastuvad ruttu.)
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.