Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

hekk ja murel kahjustunud

Teema Lisatud
kris88: 2009-06-05 19:32:16
Mul mure-umb. nädala tagasi märkasin,et umb. 20 m hekki(läikiv tuhkpuu)on kahjustatud-lehed ja õienupud nagu oleksid kuivanud.samas ülejäänud kolmandik hekist on normis.Mis võib olla juhtunud?Sama on ka ühe mureliga teiste puude vahel ja selle heki läheduses.Haigus?Külmalaine ?Mis teha?Ette tänades, ja kui vaja, lähen pildistan.
Aiatark: 2009-06-05 22:07:50
Justkui mingi anomaalia. Öökülma ei tahaks uskuda, seda mõnel ööl küll esines, kuid vist mitte alla paari kraadi. Pealegi ei tee kerge halla lehtedele midagi. Või kuidas teie kandis öökülmaga oli? Maguskirsipuul võib esineda luuviljaliste lehepõletikku. Kas eelmisel aastal olid taimed normis?
kris88: 2009-06-05 23:34:12
Hekk on 2 suve tagasi istutatud ja eelmisel suvel kasvas jõudsalt.sama mureliga.ökülma suurt ei tea läänemaal olevat olnud, paaril hommikul oli veidi maa härmas, aga ma ei mäleta, millal see oli.pealegi on teine murel ja osa hekki korras. Panen ka mõne pildi üles, ehk on abi...
murel_1
murel_2
tuhkpuu
tuhkpuuhekk
mikkka: 2009-06-11 09:26:29
minul on sama mure, kuid tuhkpuu ja ühe karusmarjaga. samuti on osa hekist täitsa normis, suuremal osal aha puha kuivanud, osadel oleks leheareng nagu seisma jäänud, väiksed lehed justkui oleks, samas edasi ei kasva ja tundub kuivamise moodi, õied samas on kuivanud okstel olemas, kuid ei lähe lahti , enne kuivavad. ei oska ka enam midagi ette võtta.
Victoria: 2009-06-11 12:36:46
Meil on karusmarjal kesk põõsast paar suuremat oks täiesti närbunud. Põõsas on korralikult tagasi lõigatud, pole tihe ega midagi. Samuti on hakanud kolletama rododendronil ca 1/4 põõsast. Aga selle süü panen ma rebasele või naabri koerale. Meil on rebaseid ümbruses palju, nende pissi haisu on kõikjal tunda. Kas on keegi asjatundja, kes ütleks, kas isarebane kui koerlane, tõsatab ka pissimise juures jalga? Imelik küsimus küll, aga kahtlustan sellist tegevust küll!
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.