Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

kändudest vabanemine

Teema Lisatud
Mart: 2004-09-24 22:30:21
Ostsime endale räämas suvilakrundi. Et krunti avaramaks saada võtsime maha mõned vanad ja koledad õunapuud. Nüüd suur mure - kännud. Ehk oskab keegi nõu anda, kuidas neist kõige valutumalt vabaneda. Olen kuulnud, et kui kändudele augud sisse puurida siis mingi kemikaal pidi kännu ära mädandama. Ette tänades abi eest. PS. Ja kui tõesti muud üle ei jää siis tuleb kaevata suur auk ja hakata juuri raiuma.
mihkelmax: 2004-09-26 00:00:33
soovitan kasutada traktorit, kopaga tõmbab kiiresti kännud välja, tehnikal on jõud, muidugi kui võimalik. Olen omal palju vanu juurikaid niimoodi välja juurinud. Töö kiire ja korralik.
rõhkna: 2004-09-26 14:11:11
minu krundil võtsin maha suured -vanad saarepuud.kändude juurimine on kallis lõbu.leidsin odavam nad jätta maa sisse, aga maa pealt lihtsalt põletasin ära.tegin tule kännu kohale, sest põletamismaterjali kogunes päris palju.ühe päevaga põles känd nii sügavale ära, et pealt saab juba labidaga kaevata.järgmisel aastal oli seal juba muru
Liis007: 2015-01-25 10:37:52
Kes veel põletamisvariNti on kasutanud. Kas oleks abi näiteks kännu sisse aukude puurimisest ja aukudesse vana õli valamisest? Keegi kunagi soovitas aga ma ei ole julgenud proovida:)
Neeme: 2015-01-26 09:32:12
pole mõtet, korralik kuivade puudega tuli ümber, võibolla vaja mitu päeva kütta
alpikas: 2015-02-20 10:56:35
Oma koduaias oleme eelmisest peremehest jäänud räämas puudest vabanenud nii. Lõikame kõigepealt oksad tüügasteks, siis kaevame ümber puu mullapinna lahti, raiume kirvega läbi juured , see on võrdlemisi tihe töö, siis kangtame, kaalume kangiga ja sarjame ning puhastame juured paljaks ja järjest raiume läbi- lõpuks annab see känd koos tüvega järele ning ongi ainult väljasikutamise või kangiga kaalumise vaev ja kõik saab tip-top. Kinni ajades tuleb pidevalt tihendada, siis ei jää pärast ka lohku järele kus enne puu oli. Hea muretu hiljem muru pügada või midagi uut sinna istutada. Jõudu tööle!
nipitiri: 2015-02-20 14:01:09
Vana õli sajab vihmana pärast Su maitsvatele köögiviljadele/maasikatele. Kasuta parem kännufreesi.
Neeme: 2015-02-21 11:06:37
mingit kändu kaevasime ja pesime surve veega liivast ja sai saagida maapinnaga tasa, saekett muidugi kohe teritusse ikkagi
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.