Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

dorstenia brasiliensis

Teema Lisatud
mummik29: 2009-07-21 18:39:10
Tere. Mul selline küsimus ,et kas keegi teab sellise taime kohta midagi dorstenia brasiliensis.Mulle kingiti sellise nimega taim aga ma ei tea kuidas teda kasvatada.Oleksin väga tänulik kui saaks natuke teada kuidas temaga toimida ja kuidas ta talvitub ? Ette tänades .
Laansoo: 2009-07-22 15:19:30
Dorstenia brasiliensis/brasiilia dorsteenia on 105 liigiline taimeperekond Moraceae/mooruspuuliste sugukonnas. Kõik dorsteeniad on külmaõrnad troopikataimed, 60 liiki neist kasvab Aafrikas. Perekonnas on puid, põõsaid, sukulente ja püsikuid. Lõuna-Ameerikast pärit brasiilia dorsteenia on sooja, niiskus ja poolvarjulembene taim. Kastke ja piserdage taime suvel palavaga mõõdukalt kuni rikkalikult, talvel ettevaatlikumalt. Temperatuurivahemik novembrist märtsini peaks olema 18-25C. Alates märtsist ei maksa taime ereda keskpäevase päikese kätte jätta. Istutage noor taim ümber igal kevadel kergemasse mulda, sobib nõrgalt happeline Matogard muld või sukulendimuld. Väetada kasvuperioodil märtsist septembrini 1-2 korda kuus nõrga täisväetiselahusega. Enne väetiselahusega kastmist ei tohi juured olla kuivad. Paljundada saab seda liiki vanema haruneva taime risoomi jagades. Paljud dorsteeniad aga moodustavad ka toas seemet, kahjuks pole dorsteenia erinevad liigid meil müügil ega ka levinud, kuid vääriks kasvatamist vähenõudlike taimedena igati, näiteks Dorstenia contrajerva.
www.tba.ee
mummik29: 2009-07-22 18:19:19
Suur tänu Laansoole abi eest.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.