Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Heki juured

Teema Lisatud
Milka: 2009-08-01 12:50:39
Istutasin har. kuuse heki viljapuudest 1,5 m.Kuna viljapuud on tähtsamad pean kuused välja juurima.Kas keegi oskaks nõu anda mis hekk sobiks väikesesse aeda,et juured ei lämmataks teisi puid ja oleks vähemalt 1.5-2 m.kõrge.Pinnas pigem kehv,kuivem,liivasem.
Betula: 2009-08-03 09:00:48
Kui heki ja viljapuude tüvede vahel on vaid 1,5 m vahet, siis on küll tõeline kitsikus. Puude võrad ise juba kasvavad laiemaks. Kui just pole tegemist väga madalakasvulisele alusele poogitud minipuudega. Kas sellise ruumikitsikuse puhul hekki vaja ongi? Kuna haiguste ja kahjurite levikut saab ohjeldada tuulisema kasvukoha puhul, siis ei soovita ka oma aeda selliseks tihedalt täisistutatud padrikuks muuta. Pealegi kui puude võra all on mingi madal hekk, siis varisenud õunu sealt heki seest otsida on ka üsna tülikas. Kui aga varisenud õunad sinna heki alla mädanema jäävad, on nad nakkuse allikaks. Ka kahjustatud puulehti peab olema võimalik kokku riisuda ja puude alt ära koristada. Kui naabritest eraldatust soovite, siis ehk hoopis plankaed sellises kitsikuses?
Malle75: 2009-08-03 14:30:20
Kas kuusehekki ei saaks pügamisega madalaks, kitsaks ja tihedaks muuta? Kahju ju tehtud tööst.
Betula: 2009-08-04 09:24:09
Kuusehekk talub hästi pügamist, kuid siinses teemas oli ju ruumi õunapuude ja heki vahel vaid 1,5m! Loomult on har.kuusk siiski suur metsapuu, kelle juured ulatuvad ka üsna kaugele. Pealegi nii kitsaks teda ikka pügada ei õnnestu, et ruumi jätkuks nii hekile kui õunapuudele. Ja alla 1m kõrgust kuusehekki ka nagu ette ei kujutaks. Pigem ikka üle 1m kõrgusena hoitav. Muidugi on olemas har. kuusel ka madalaid tihedaid sorte (nt.'Luua Pärl'), kes ise end tiheda ja ladvatuna hoiab, kuid temagi kasvab üle 1m kõrguseks. Pigem on praegu lihtsam oma aias muudatusi teha kui taimed alles väiksesed. Hiljem, kui dzungel juba tihedaks kasvanud, on palju raskem seal korda luua. Seepärast ongi lihtsam enne istutustööde algust ikka sügavalt kõik järele mõelda ja asjatundjatega konsulteeridagi. Nii jäävad ka taimede ostuks ja asjatuteks istutustöödeks tehtavad kulutused ära. Alati polegi see kulutus konsultatsiooniks asjatu raharaiskamine!
Järvekaja talu
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.