Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Uue mureli istutamine kuivanud mureli kohale?

Teema Lisatud
Lumelille: 2009-08-04 11:41:39
Mu 3-aastane Meelika ei lehtinud ega õitsenud, kuigi oli pungades. Suve jooksul puu kuivas ning võtsin ta välja. Kas on vastunäidustusi uue puu istutamiseks samale kohale?
Aiatark: 2009-08-04 12:18:44
Samasse mulda ei soovita istutada. Ei tea ju, mis põhjusel puu ära kuivas: kas oli tüvekahjustus või peitus põhjus juurtes (mullakoostises). Samas võivad ka maaväljad-veesooned puule negatiivset mõju avaldada (neid soovitan enne uue puu istutamist kontrollida). Kui senine kasvukoht on positiivsetel maaväljadel ja veesoonte alale (ristile) ei jää, tuleks istutusaugu muld ära vahetada, enne kui uus puu panna.
Victoria: 2009-08-04 22:41:58
Aitäh, Aiatark! Meil murel "Arthur", ostetud eelmisel 2007 Pollist on ka sel suvel ära surnud. Mõte läks kohe mügridele, kuid nüüd mõõdame veesooned ära.Meil puu veel maast välja kaevatama.
Aiatark: 2009-08-05 01:10:27
Tavaliselt on nii, et kui mügrid juba juurte kallal käinud, pole vaja puud välja kaevata, see tuleb kerge tõmbamisega ja juurestiku asemel on könt.
vikerkaar: 2009-08-07 23:11:39
Kas kellelgi juba Eesti aianduskeskustest ostetud noor mureli taim (Arthur,Meelika jt.)ka maitsvaid vilju on hakanud kandma?
Victoria: 2009-08-08 23:26:57
Proovisin tõmmata, ei liigugi. Meie murel oli istutatud juurepall metallvõrku mässitult.
taive: 2009-08-11 09:35:14
Minul on Kristiina ja Elle juba kaks aastat vilju kandnud, sel aastal aga kevadel puud ilusti õitsesid,olid juba väiksed junnid küljes kui tuli mingi lehetäide atakk, pritsisin neid siiski mürgiga ja Ellele aitas, aga kristiina hakkas kiratsema, viljad jäid külge aga ei kasvanud kuidagi ka lehe kasv jäi kängu. Kui Elle viljad olid valmis noppisin ka teise puu junnid ära andsin talle lämmastikväetist natuke, et ehk võtab tuurid üles aga ei midagi. Proovisin ka õrnalt sikutada, et ehk on keegi juured nahka pannud, ei liikunud. Mida annaks veel teha et ta talve üle elaks?
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.