Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

porgandi säilitamine

Teema Lisatud
kurikala: 2009-10-02 22:31:13
Kuidas säilitada porgandeid keldris? Kelder on maa-alune, betoonist ning suhteliselt jahe. Kas porgand tuleks hoida kastides, lahtiselt või hoopis liiva sees?
meristeem: 2009-10-09 08:39:57
Kui on selline maaalune jahe ja piisavalt niiske kelder, siis säilib porgand kastides küll. Peab aga veenduma ja säilitusajal ka vaatama, et ei ole valgemädanikuga porgandeid. Need tuleb kohe eemaldada. Porgandi säilimine sõltub suuresti ka sordist ja sellest mis seisundis nad hoiule pandud. Kui "ninad"olid liigvees ja pehmeks muutunud, siis tuleb see osa lõigata ära ja sellised porgandid esimesel võimalusel tarbida. Liiva sisse ei ole erilist mõtet porgandit säilima panna.
Betula: 2009-10-09 10:17:16
Porgandid on ka näriliste erilised lemmikud. Väikesi koguseid säilitavad mõned ka endistes piimanõudes või muudes närimiskindlates nõudes. Olen ka nii liivas kui turbas ja suurtes kilekottides püüdnud säilitada. Liivas ja turbas polnud võimalik nende säilivust nii täpselt jälgida kui läbipaistvas kilekotis. Kui mädapesa näha oli, tuli kiiresti läbi sorteerida. Praeguste hindade juures pole küll erilist mõtet neid kaua säilitada. Talvel, kui aega rohkem, võib ka puhastada, tükeldada, õrnalt blanseerida ja kilekottidega sügavkülma.
Victoria: 2009-10-09 21:49:00
Hea on porgandeid üle talve hoida turbas. Kui õnnestub kusagilt toitlustusettevõttest saada näit.majoneesi või ketsupi ämbreid /kaanega/, siis on see väga hea hoiupaik. Meie per porknad säilivad jaanipäevani, kui saak juhtub rikkalikum olema.
anu1949: 2014-10-16 17:29:03
Kas porgandit võiks ka peenrasse jätta ja talveks korralikult kinni katta. Saaks kevadel hea värske porgandi. Kes on proovinud? Või söövad rotid ära?
konnake: 2014-10-17 01:11:34
Pastinaak jäetakse vahel ületalve peenramale, kuid porgandi sellist säilitamist pole küll kuulnud :D
iksia: 2014-11-11 15:13:43
kui mul veel keldrit ei olnud, kaevasin sügisel maasse augu, vooderdasin selle kuuseokstega , katsin kuuseokste ja mullaga, peale veel puulehed ja kevadel olid porgandid nagu värskelt maast võetud.Aga ühel aastal pääsesid vesirotid ikka jaole ja ei jäänud midagi järgi.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.