Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

MILLISE FIRMA KASVUTURVAST(-mulda) USALDADA?

Teema Lisatud
isalovi: 2007-05-15 22:18:14
tänavu esimest korda kasutasime grÜnlandi turvast (tootja asb greenworld eesti oÜ,sauga v.pärnumaal) ja tekkis imelik probleem. osa paprikataimi täiesti normaalkõrgusega ja õitsema hakkamas kohe, teine osa jäid kohe peale pikeerimist kängu,kusjuures mõned ikka väga õnnetud näevad välja. tomatitaimed said alles aprillis külvatud, sest meil kilemaja ja "valve" ei tohi õitsema minna enne välja istutamist. need tõusid üles küll, kuid edasi üldse ei taha minna, osad lausa ära hakkasid kustuma veel idulehe faasis. nüüd ostsin nende päästmiseks ruttu teada-tuntud kvalteediga eesti turbatoodete ramsil toodetud kasvuturba ja pikeerisin ruttu olukorra päästmiseks sinna.näis kas aitab. on kellegil veel grÜnlandi turbaga sarnast kogemust vÕi oskab keegi kommenteerida?
isalovi: 2010-02-10 09:54:16
Kuna viimastel aastatel on probleeme olnud istikumulla(turba) kvaliteediga, siis millise firma millist toodet võiks usaldada? Kätte jõudmas ju suur külvamise aeg ja ei tahaks, et taimed jälle känguksid.
taimekasvataja: 2010-02-10 11:48:35
Meil on sama mure. Turba kvaliteet on väga kõikuv. Viimasel ajal oleme kasutanud Biolani, aga selle turba kvaliteet on ka erinev. Mikskaar on väga kõikuva kvaliteediga.
maasikas77: 2010-02-10 13:42:22
Vanasti kasvatasime tomatit ja kurki ning taimed kasvatasime ka ise ette. Kõige parem turvas oli ikka Tootsi turvas.Kurk oli eriti kapriisne muude turvaste suhtes.Aga jah Tootsi turvas oli küll kallim ,kuid taimed tänasid.
Aiatark: 2010-02-10 13:44:41
Lisan siia viited ka teistele foorumis olevatele turbaga seotud teemadele:
TURVAS
MIKS TAIMED EI KASVA?
Roosa: 2010-02-28 23:19:53
Lugesin kõik turbateemad läbi.Selgusetuks jäi, kas kasvuturvast kasutatakse hoogsa kasvu faasis? Ostsin Biolani külvi- ja pikeerimismulda. Seal on ainult N,P,K 75:35:120 mg/l välja toodud.Multimix (12-6-20) 0,6kg/m3, nimetu lupjamisaine kogus 6kg/m3 ja ph on 6. Saan aru, et Fe ja Mg puudub täielikult.Aga kas külvates ja pikeerides taim neid aineid vajab? Mida ma pean tegema, et tühja ei prooviks? Kas võin julgelt kasutada või pean väetisi juurde panema? Sel juhul millal, mida ja kui palju? Aitäh vastuse eest!
cirrus: 2010-03-05 10:26:56
ostsin Biolani 70 l kasvukoti, mis on mõeldud 3 tomati või 3 kurgitaime kasvatamiseks. Selleks tuleb märgitud kohtadesse teha lõikes ning istutada taimed sisse. Kastmisekski on vastavalt märgitud kohad. Tundub väga mugav. Aga mis juhtus. Kuna mul oli lahtist mulda juurde vaja, tegin koti lahti ja kohutav kanasõnniku hais lõi turbast välja. Sõnnikukraanuleidki oli näha liiga palju. Kasutasin seda kasvumulda külvimullana ja loomulikult põlesidki noored tomati ja paprikataimed pärast pikeerimist ära. Seega: ettevaatust! Ehk peavad suuremad taimed vastu.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.