Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Hiigelkõrvits

Teema Lisatud
Winnipuuuuuh: 2010-04-04 23:46:47
Kas on kellegil häid nippe kuidas kasvatada korraliku suurt kõrvitsat? Tean et peab olema õige seeme, aga lisaks sellele huvitab mind kas saab mingisuguseid imeväetisi lisada või mingit kindlat sorti komposti et pallike suurem ja võimsam tuleks? On kellegil äkki vanarahvatarkust jagada?
cirrus: 2010-04-05 21:07:03
kõrvits kasvab hästi kompostihunnikul suure valguse ja soojuse käes. Kasta tahab algul rohkelt, aga kuna juured on lopsakad, siis hiljem saab juba ise hakkama. Rohkem polegi midagi vaja teha. Tühjad õied võib ära noppida ja taignas ära küpsetada. Taime võrsete liigset harunemist võiks ka näpistamisega piirata.
klaas: 2010-04-06 08:11:13
Kõrvitsat ei tohi kasvatada koos dekoratiivkõrvitsaga. Mul õnnestus selliselt saada vaid ebardeid. Ka mina kasvatan kõrvitsat kompostihunnikul. Taimed istutan "pessa". Tõmban osa mulda eemale ja istutan taime. Kui on väga päikseline, varjutan. Selleks pistan mulda mõne lehtedega oksa. Väetanud ma pole, kastnud küll. Kõrvitsaid saan igal aastal. Vahet tuleks teha nn. pudru- ja salatikõrvitsa. Igast kõrvitsast ei saa salatit. Sisu on pehme.
kopraonu: 2010-04-06 22:22:52
seemnemaailma kodulehelt peaks saama hulgaliselt näpunäiteid-lugemissaalist- ise kasvatasin eelmisel aastal müügiotstarbel ja kuna tegelen ka lambakasvausega siis on kilomeetri jagu sõnnikuvaale komposteerima pandud labidatäis mulda kusagile sõnnikulohku ja kasvasid kui ragin oma paar tonni müüsin maha-olen mahekasvataja- kõige paremini läksid pisemad 1-1.5 kg raskused sordid just lesnoi oreh see oli tõesti pähklimaitseline aga teema juurde tagasi siis olen lugenud et kõrvitsaväädile jäetakse ainult üks kõrvitsaalge väädi latv raiutakse maha ja ots kaetakse mullaga nii hakkab ta kahelt poolt seda nunnut toitma ja saategi osaleda nunnukonkursil
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.