Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Uue lillepeenra rajamine

Teema Lisatud
Tirtsumann: 2010-05-31 17:09:14
Äkki oskate allgajat aiapidajat aidata. Soovin rajada uude kohta lillepeenart, kus kasvaksid nii püsi-, sibul- kui ka suvelilled. Eesmärk on, et kevadest sügiseni koguaeg õitseks midagi. Kindlasti istutan sinna priimulad(sellised padjandi moodi, kus lehti pole õite vahelt eriti nähagi, lumikellukesed, märtsikellukesed, tulbid ja nartsissid ning siinkohal jäängi hätta. Kuna need lilled on mai lõpuks kõik õitsenud, siis millised püsikud või sibullilled järgmisena õitseksid? Kuna hakkavad juuni algul istutatud suvelilled õitsema? Oeh, nii palju küsimusi....
adesmia: 2010-05-31 19:36:48
iirised mägiastrid päevaliiliad õigem olek vaadata mingist aiarajamis raamatust neid on praegu küll palju
cirrus: 2010-06-02 21:13:35
Lillepeenra rajamist selliselt on sama, mis kosjasobituski. Mis sel vanal "kohal" häda oli? Lillepeenar olgu üks, aga korralik! Pole vaja neid igasse nurka. Kõigepealt tuleb rajada õigesti kujundatud, haritud ja piiratud istutusala. Teada istutusala suhet (mullastik, pH, niiskus jne) soovitud taimedega ning alles siis hakata lillenimesid uurima. Jalutage mõnel päeval Botaanikaaias ringi ja kohe hakkavad mõtted liikuma. Aga aiakujundusraamatutes on kõigest sellest juttu.
Tirtsumann: 2010-06-03 10:18:06
Tahan teha lillepeenra tuttava aeda, kus pole ennem miskit kasvanud, seega "vana kohta" pole olnudki.....eks ma uurin mõnda raamatut, kuigi hetkel pole mul ühtegi võtta ja siin pole ühtegi raamatukogu kah.
puru8: 2010-06-03 11:14:58
Suvelilli tavaliselt püsilillepeenrasse ei planeerita, nad justnagu ei sobi ka hästi teistega, või vähemalt on keerulisem sobitada. Muidu mul omakasvatatud levkoid juba alustavad õitsemist. Aga püsililledest õitsevad minu peenras praegu padjandfloks ja aubrieeta, akakapsas, tiarell ja kurekellad, valge pojeng on puhkemas. Siis hakkavad astilbed, nelgid, kukekannused, kellukad, liivatee jne. Kevadistest sibullilledest soovitan ka võrkiiriseid, nad on väga varased ja lehed on nii peenikesed, et pärast ei pane neid tähelegi. Tulpide puhul peab arvestama, et pärast õitsemist kolletuvad lehed oleks kuskil teiste taimede varjus ja ei rikukus üldpilti ära. Ja siis muidugi lehtdekoratiivsed taimed, mis on kogu aeg ilusad: helmikpöörised, hostad, schmidti puju Tasuks tutvuda selle aiandi taimevalikuga internetis, kust kavatsed taimi ostma minna.
cirrus: 2010-06-03 22:40:39
ei maksa end nii raske probleemiga vaevata, kui üldse kogemusi ja teadmisi ja raamatuid kah ei ole. Parem minge jalutama ja nautige imelist kevadaega ja ande, keda Loodus on ise loonud.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.