Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

õunapuu istutamine

Teema Lisatud
zum: 2010-08-03 17:45:17
Kas õunapuud istutades on vaja lisada mullale sõnnikut või kasvuturvast? Kumb on parem (mõtekam)? Pinnas ise on selline lahja muld.
cirrus: 2010-08-03 22:35:01
kõigepealt peab olema istutusauk piisavalt suur ja kõige põhja pangitäis vett, et oleks nagu sahvrist kitsastel/põuastel aegadel võtta. Toorest sõnnikut ei kasutata ühegi kultuuri puhul, seega ikka kõdusõnnikut või kompostmulda. Pärast istutust samuti kasta korralikult. Järgmistel aastatel poputada noort puukest edasi ja muidugi ei tohi unustada kastmist veel mõnedki aastad, enne kui puu ise hakkab hakkama saama. Puu alune hoida noorel puul umbrohuvaba, aga ettevaatust, et juuri läbi ei kaevaks külgedelt. Seega: istutusala noorel viljapuul peab olema piisavalt lai ka järgmisteks aastateks.
aiasober7: 2010-08-05 21:35:55
Mina soovitan panna istutusauku kõdusõnnikut ja seda päris korralikult, kuid mitte juurte ligi
ulle08: 2013-06-05 09:25:30
Kas puukoolist ostetud istikupotis õunapuu tuleb istutada samale kõrgusele kui ta potis on või sügavamale nii et pookekoht jääb mulla alla.Potiõunapuudel on pookekoht suht kõrgel.
ViinaMuri: 2013-06-05 11:01:05
Soovitavad sügavamale. Seejuures märka aga, et pookekoht oleks kenasti kokku kasvanud ja kuivanud koort/puidu pinda ei oleks. Mullas hakkaks selline rike eriti soodsalt edasi arenema. Mida veel soovitan: meie istikumüüjad ajavad reeglina odavalt läbi ja pikatoimelisi väetisi turbasse ei lisa. Seega on võimalik, et istik on juba ostes nälgimas ja iga päev mulda istutamisega viivitamist võib kahjulikult mõjuda (tean taimede hukkumise juhtumeid, just sel põhjusel!).
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.