Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Füüsal

Teema Lisatud
fyysalihuviline73: 2011-05-26 13:49:07
Tere. Alustasin sel kevadel maasikafüüsalite kasvatamist aga juba on tekkinud väike mure. Istikuid aknalaual kasvatades märkasin osade taimede lehtede kollakasvalgeks minemist. Kas need lehed võisid liiga palju päikest saada? Nüüd on juba taimed õue istutatud ja kile all oma väikeses kasvuhoones. Osad taimed on ilusad, aga mõnedel taimedel muutuvad suured lehed kollaseks ja kuivavad ära. Millest see võiks tingitud olla? Mida peaksin ette võtma? Veel tekkis küsimus, kui kaua peaksin neid kile all hoidma, sest mingil ajal peaksid nad pikemaks kasvama ja siis ei mahu nad ära sinna.
ketu111: 2011-05-26 20:21:26
Praeguste ilmadega võiksid minu arust taimed veel kile all soojas olla,päeval tuleb ikka õhku ka neile lasta.Hiljem kui ilm pikemat aega suve moodi võib kile ära võtta.Ise olen mitu suve õues ilma mingi katteta füüsaleid kasvatanud.Muidugi olen nad alles püsiva soojuse saabudes õue istutanud(kui enam öökülmade ohtu pole).Kahjustuse kohta võib arvata, et äkki on päikesekahjustus, kuid võib muidugi ka mingi kahjur olla.
Lible: 2018-09-03 22:41:37
Varakevadel ostsin internetist näpuotsatäis maasikfüüsali (!?) seemneid ja kaks taimekest ettekülvist jäid elutsema. Kasvasid alguses kasvuhoones, hiljem õues peenral. Kasv jäi neil madalaks - max.30 cm ja augusti keskel hakkasid mõlemad taimekesed viljuma. Viljad/marjad on mustikasuurused ja musta värvi. Selliseid vilju ei osanud küll oodata! Maasikfüüsal . . . !?!? Maitsesin ühte marjakest - oli magusakas-mahlane - sees tillukesed rohekad seemned. Varrelt lahti tõmmates marja varrepoolne koht rebenes kergesti katki. Kuna varem pole sellist taime selliste viljadega kohanud, ei julgenud marju rohkem süüa, aga taimed õitsevad jätkuvalt ja uued marjakesed muudkui küpsevad. Ehk keegi teab selliseid `füüsaleid` ? Mis taimed need tegelikult olla võiks ja kas nende marjakesed on söödavad
Summi: 2019-01-29 02:15:24
Mehhiko füüsal on seest musta värvi küll... või pigem selline mustika karva.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.