Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

sulgvõhk

Teema Lisatud
Anni: 2005-02-15 22:43:19
Tere. Sulgvõhk pidi leplik lill olema, aga minu omal lähevad lehed kollaseks. Ilmselt kastsin üle (kuigi ootasin kuni muld on kuiv ja alles siis kastsin). Arvan seda, kuna üks oks mädanes ka ära. Väiksemate okste lehed lähevad samuti kollaseks. Muld on kuiv, ei julge enam kastagi. Mida teha? Tegu on siiski kalli lillega ja soovin viimast päästa. Urmas Laansoo kirjutas, et taime saab paljundada ka lehest. Kas see tähedab, võtan selle ühe väikese lehekese ja panen mulda? Kas see lill eelistab happelist mulda või mitte?
alar: 2005-02-20 20:54:34
ka mul kollektsioonis see kaunitar kuid mina kastan teda kõvasti ja uued võrsed ka korralikud häda pole midagi a ehk on ta liiga päikse käes ta armastab pimedamat kohta
Anni: 2005-02-25 18:58:26
Ei olnud päikese käes. Akna peal aga küll. Aknalaud oli vist liiga külm, nüüd tõstsin põrandale, eks näeb mis saab. Alar, millist mulda kasutad, kas oled ringi ka istutanud?
tagantjärele: 2006-02-25 22:33:54
Ka minul tekkis lehtede kolletamise probleem. Tudeerisin kirjandust - ülekastmine. Mulla pH võiks olla 5.5-6.5. Põhjalik kasvatamisnõuanne: vaata...
Urmas Laansoo: 2006-02-28 14:54:12
Sulgvõhk (Zamioculcas zamiifolia) on monotüüpne ehk üheliigiline taimeperekond võhaliste sugukonnas. Looduses kasvab ta Keeniast Lõuna-Aafrikani rohtlates, metsades ja litofüüdina kividel. Peamiselt kasvatatakse loodusliku liigi esindajatest kompaktsemat sorti 'Smaragd'. Sulgvõhk on väga totipotentne ehk hea regeneratsioonivõimega. Teda paljundataksegi peamiselt lehekestega - sulgja liitlehe osadega. Mingeid oksi sulgvõhal kui rohttaimel pole! Pooleldi kergesse substraati juurdumapandud lehekesed juurduvad mõne nädalaga ja kasvatavad uued lehed. Vanemat taime saab paljundada ka risoomi (puhmiku) jagamise teel. Troopilisest Aafrikast pärit taimena meeldib sulgvõhale soe ja valge, kuid märtsist septembri lõpuni keskpäevase otsese kiirguse eest kaitstud koht. Muul ajal (oktoobrist veebruarini) võib ta kasvada ka otsesele päikesekiirgusele avatud ruumis. Lehtede kolletumise põhjuseks on liiga jahe ruum (minimaalne talvel +15C), ülekastmine, (vesi potialusel mitu päeva), liiga pime või suvel liiga ere paik, üleväetamine, aknaparaost puhuv külm õhk talvel, ka radiaatorist õhkuv kuumus. Liiga suur pott ja liiga rammus muld. (poti suurus valige juurestiku järgi, arvestusega, et juurestik lahedasti ära mahuks ja natuke veel servadest mulda juurde. Novembrist märtsini vajab ta soojemat ruumi, optimaalne +18-+23C. Suveks võib taime peale öökülmaohtu õue varjulisemasse paika viia. Kuiva õhuga soojas ruumis meeldib sulgvõhale aeg-ajalt sooja puhta (filtreeritud) veega piserdamine. www.tba.ee.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.