Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Guzmania

Teema Lisatud
kjoesalu: 2012-10-17 17:04:19
Tere! Mul on mure. Nimelt sain oma poiss-sõbralt kingiks Guzmania taime. Ostis ka just sihipäraselt sellise taime, mis on leplik kõigele, kuid ilmselgelt mitte minule. Probleem algas sellest kui sai taim tavalisest keskküttega korterist Tallinnasse ühiselamusse kolitud. Ema muidugi arvas, et pott on taimele liiga väike ja istutas selle ümber suuremasse potti ning seejuures kasutas mulda, mis tänu minu hilisemale uurimistööle on kujunenud suhteliselt valeks, vähemalt minu arvates, kuigi see oli mõeldud erinevate lõikeleheliste lillede istutamiseks. Oma lohakusest ja tähelepanematusest olen kahjustanud ka kahte taimelehte. Arvasin, et küünlast tulev soojus ei kahjusta taime, kuna leek oli madalal, lehed kõrgel, kuid mõne päeva pärast täheldasin, et kahele lehele on ilmunud pruunid laigud. Kas need lehed võib kohe ära lõigata või on parem need seal endiselt alles hoida? Samuti on küsimus õisikuga seoses. Nimelt on see nüüd kuivamisprotsessis. Sooviksin teada, millal oleks õige aeg see ära lõigata. Samuti huvitaks mind kellegi kogenenuma soovitus, kas mõistlikum oleks taim väiksemasse potti istutada ning üritada kaasata võimalikult palju endist loomulikku istutusmulda, millesse see varasemalt istutatud oli või jätta samasse mulda. Olen täheldanud ka seda, et lehe otsad on muutunud pruunikaks, kuigi kastan taime kord või kaks kahe nädala jooksul, kuna oli soovitatud taime kasta pigem vähem kui rohkem. Vajaksin väga asjatundjate abi. Lisa pildi mullast, milles taim hetkel kasvab ning pildi taimest. http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/579364_513586971986026_136273765_n.jpg http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/486866_513595965318460_527514149_n.jpg Abile ootama jäädes!:)
merka: 2012-10-18 07:49:11
Minuteada on see taim õuetaim.Kevadel ostsin laadalt ja suviläbi kasvas ta õues.
merka: 2012-10-18 07:50:52
Vabandust ajasin segamini gasaaniaga.
Alma: 2012-10-20 10:52:24
Guzmania on bromeelialine, mis tähendab:tal on väga nõrk ja suhteliselt väike juuresüsteem. Kasvamiseks võimalikult väike pott ja võimalikult harva ümber istutada. Tegelikult tunnevad kõik taimed end liiga suures potis halvasti. Toitainete varu uuendamiseks mullas on arukam pigem väetada kasvuperioodil lahja väetiselahuga.Üldjuhul õitsenud rosett seda uuesti ei tee, võib ära lõigata kohe kui silma hakkab riivama. Taimele meeldib suhteliselt niiskem õhk, teda võib sageli piserdada pihustipudelist. Suvel, soojal ajal, võib isegi valada leiget vett roseti sisse, jahedal ajal ja talvel võib aga seisev vesi rosetis taimele mädanikku tekitada.Küünlaleegi kahjustatud lehti ma ise vist enne ära ei võtaks kui need loomulikult hakkavad vananema ja ära kuivama. Kui väga häirib silma siis keeraksin taime nii, et neid kahjustusi eriti märgata ei ole. Googeldades leiab palju soovitusi guzmaaniate ja bromeeliate kasvatamisest üsna rohkesti.Ümberistutamiseks on kõige sobivam aeg üldiselt siiski kevadel .Ma ise sobitaksin taime siiski väiksemasse potti kohe. Olen ostetud või kingitud taimi , mis juuri liiga täis kasvanud ja muld ülikiiresti kuivama kipub, istutanud ümber igal ajal. Aga otsus sõltub ikka konkreetsest olukorrast ja lillekasvataja enda kogemustest tulenevast sisetundest:).
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.