Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

õunapuude tolmnemine-vanad sordid

Teema Lisatud
upiupi: 2013-02-01 10:35:35
kas vanad õunasordid sügisjoonik, valge klaar ja antoonovka on headeks tolmuandjateks kaasaegsematele sortidele? ema võttis oma üsna mitmekesisest aiast need sordid maha ja tema aed enam ei kanna (2 aastat). varem olnud puud lookas. nüüd mul enda aias sama probleem, et kas tohib vana viserikku antoonovkat maha võtta. mul on aias uued õunad tiina, kikitriinu, make-väikesed puud alles. võin istutada ka mingi uue tolmuandja,kui seda on vaja.palun sama probleemiga kokkupuutunute isiklikke tähelepanekuid ja ka nõu. kirjandusest sain nagu aru ,et õunapuudel tolmutavad kõik sordid mingil määral üksteist.
ViinaMuri: 2013-02-02 10:02:44
http://www.aiandus.ee/vaata.php?id=1633 http://www.loodusajakiri.ee/eesti_loodus/artikkel4 376_4375.html Kui link 'ei tööta', siis kõrvaldage aadressirealt tühik(ud), neid tekitab seesama foorumitarkvara
upiupi: 2013-02-04 12:15:33
tänan. teine link küll ei avanenud , kuid leidsin eesti looduse lehelt huvitava teema rapsipõldude mürgitamise kohta ja selle tõttu mesilaste huku kohta. tolmlemisprobleemiga ema aia vahetus läheduses vahetus tõesti just 2-3 aastat tagasi rentnik ja kartuli-viljapõld asendus rapsipõlluga ja ema nurises liigse rapsipõllu mürgitamise üle. las sellel kevadel loeb mesilasi. ka meie aia läheduses on suurte rapsipõldude pealetung, kuid üks naaber peab mesilasi(kui kauaks). nüüd oskan mesilasi ja mumme märgata ja hinnata.
ViinaMuri: 2013-02-04 14:29:24
Rapsi kasvatavad nad kõikjal ja kui seda õigesti tehakse, siis hullusti pole. Rapsi tohib samal põllulapil kasvatada üle nelja aasta, kui on õigesti meeles. Suviraps hakkab õitsema jaanipäeva paiku, selle kasvatamine kevadistele mesilastele ei mõju. Taliraps jääb kah natuke hilisemaks õunapuude õitsemisest, ja sel ajal ei peaks rapsisatikaid mürgitada veel olema. Ega mesilased pole ainsad tolmeldajad, kõiksuguseid kärbseid on siis liikvel. Enamasti on öökülm õunasaagi hävitaja. Mul on vägagi elusad mesilaspered (iga õie jaoks on mitusada mesilast), aga õunu pole sellegipoolest mitmel aastal olnud.
ViinaMuri: 2013-02-04 14:30:40
... ja see link töötab, aga foorumitarkvara poolt lisatud TÜHIK tuleb pärast kopeerimist aadressirealt kustutada.
upiupi: 2013-02-05 10:03:10
tänud jälle.sain selle lingi ka tööle-minu viga.ja vägagi üldhariv artikkel, sain teada ,mis on tõelised eesti vanad õunasordid. kas antoonovka on mingi vana vene sort-nimest lähtudes? rapsipõldudest mäletan ka ise kusagilt seda nelja-aastast tsüklit.ja õunapuude mittekandmise põhjus on tõenäoliselt ikka kevadine halb ilm(öökülm).
upiupi: 2013-02-05 10:37:10
antoonovka kohta juba leidsin vastuse -see ongi vana vene rahvussort
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.