Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Must ja vikerkaare roos

Teema Lisatud
lilleke90: 2013-02-02 20:28:04
Tere, kas on olemas musta ja vikerkaarevärvilist roosi looduses ning kas neid on võimalik kasvatada seemnest? Kas üldse saab roosi seemnest kasvatada lihtsalt?
ViinaMuri: 2013-02-03 08:47:54
Eestikeelne sõna 'roos' käib ainult kultivaride kohta, liigid on kibuvitsad. Seemnest kasvatatakse üldiselt liike, aga sordiaretuses on seemnepaljundus samuti peamiseks meetodiks - kuid see tähendab sageli valikut kümnete tuhandete seemikute hulgast. Looduses ei ole reeglina vikerkaarevärvilisi õisi, näiteks juba seetõttu, et rohelist värvust Loodus ei pea enamasti õitele sobilikuks (tolmeldajatele on kasulik kontrastne signaal saata). Kuid kultivaride hulgas on igasuguseid, eks neid sorte saab piltidelt i-netist vaadata ja peatselt saabuval suvel ka TBA-s, Joosti aiandis või veel mõnel pool mujal vaadata. Otsing 'rooside paljundamine' aitab, näiteks on selline tore koht: http://roosiklubi.eu/opime-roose-tundma/
Alisoja: 2016-05-23 23:13:06
Tellisin netist mingid hiina roosiseemned pildilt vaadates olid kõik erinevat värvi roosid. Istutasin küll kuid kahjuks pole midagi välja tulnud kas oskab keegi öelda kuidas neid peab istutama.
sinirebane: 2016-06-07 18:21:14
ViinaMuri, Sa oled hea inimene! Edu kõigile!
AnNeljas: 2016-06-07 20:50:47
Niimoodi https://goo.gl/VaH7LZ või toksida youtube'i FULL, Growing Roses From Seed - Timelapse Ma sada korda pigem korraks vaatan ekraanilt, oo mis pulli tehakse ja ise ikkagi ostan taime. Lehetäide massi vaadates rohkem ühtki taime ka ei tooks.
AnNeljas: 2016-06-07 21:09:42
Loodus loeb Aiandust. Mul oli kahejapoolevärvilise õiega roos, üks toonidest roheline õie keskosa, aga ei elanud talve üle. Loodus koristas ära. Vikerkaareseemnete müüjatel on fotodel kunstlikult värvitud lillede pildid. Vähemalt mina pole teistsuguseid trehvanud. Mustadel on tumedaõielise roosi fotol saturatsioon maha keeratud. Mustjaspunaseid olen näinud aga nood on väga ilmselgelt punased. Mõned sellised manipuleeritud pildid ja usaldus kuskilt kunstküünte ja kirjude odavriiete vahelt seemneid otsida on kadunud.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.