Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

arbuus

Teema Lisatud
nainesiiri: 2013-04-03 10:52:55
millal oleks õige aeg arbuusi seemned mulda panna
ketu111: 2013-04-03 11:25:06
Istikute kasvatamiseks kulub umbes kuu, nii et on veel aega, soovitatakse alles apr. lõpp-mai algus külvata.Arbuus tahab idanemiseks vähemalt 30 kraadist temperatuuri ja kasvu ajal ei tohiks see alla 20 langeda.Siin on natuke kirjutatud arbuusi kasvatamisest:http://e-aiand.com/kirjutisi.html Samuti leiab siit foorumist mitu teemat arbuusikasvatuse kohta, samuti nõuandeid ja soovitusi.Samuti on juttu sellest, kuidas edukalt kasvatada arbuusi nii, et seeme külvata kohe kasvukohta, eelsoojenenud ja musta kilega kaetud peenrale.
86825: 2013-04-03 17:56:54
mina panin eelmine aasta avamaale mai keskpaigas seemnest nii arbuusi kui ka meloni saaki hakkasin saama 15 augustis eks see eelmine aasta oli kehv .kavatsen ka see aasta panna otse seemned avamaale.
Helen76: 2013-04-04 09:11:58
Minule on jäänud hoopis natuke arusaamatuks (olen vist liiga palju lugenud) see, kas seemneid tuleb enne mulda panemist karastada, soojendada, leotada vms. Erinevad autorid räägivad erinevalt ning pärast põllul: kas katteloor otse taimedele peale või kaartele kinnitatult?
ketu111: 2013-04-04 16:09:55
Eks neid soovitusi olegi ühest äärmusest teise:ühed väidavad, et istikud tuleb kindlasti ette kasvatada, samas kirjutavad siinsamas foorumis mitmed inimesed, et just otse peenrasse külvatult(nagu näiteks kurkki) kasvab kõige paremini.Eks tulebki endal katse-eksitus meetodil endale see kõige sobivam välja valida.Mina pole seemneid leotanud, karastada pole samuti neid vaja.Mina olen katteloori otse taimedele pannud, kui nad veel väga tillud olid, siis olid taimekese ümber puupulgad, millele loor toetus.Kunagi kasvatasin ka kaartele pandud kile all.
Helen76: 2013-04-04 18:51:35
Tänud vastamast. Mulle tundub, et arbuziino-blogi pidajal on laialdased kogemused, aga temalt ei saa kahjuks läbi blogi nõu küsida :( aga küsimusi oleks oi-oi, kui palju :)
budulojus: 2013-04-04 21:54:15
Mida siin ikka küsida? Omal nahal tuleb kõik ära katsetada. Mina ka alguses ei teadnud,et kuidas kõige õigem oleks teha. Minu soovitus oleks,et tee kohe kahte moodi.kasvata mõned taimed ette ja osad pane seemnest. Mina igatahes ettekasvatamise peale aega küll ei raiska. Ikka seeme mulda ja asi ants! Ja ülemõtlemine ja põdemine ei tule üheski asjas kasuks! Kogemused tulevad ajaga ja igal ühel omad nipid. Samas on igal ühel ka erinevad tingimused kasvatamiseks! Olen aastaid kasvatanud ja jätkan seda rada!
ViinaMuri: 2013-04-04 22:41:08
http://e-aiand.com/kirjutisi.html Tundes kirjutajat julgeksin tema kogemusi ja soovitusi usaldada. Samas on ka enda tehtud katsetused põnevad ja kogemused õpetavad. Unustada ei maksa vana teadmist, et aastad ei ole vennad: see, mis ühel aastal läks täkkesse avamaal ja üsna hoolitsematult, ei tarvitse teisel aastal jaanipäevani vastu panna ... Mitu rauda korraga tules - tõepoolest, tulemus on tõenäolisem.
Helen76: 2013-04-05 08:57:28
Seemneid olengi varunud väga erinevaid sorte, nii punast kui kollast arbuusi:) Eks see ole muidugi õige, et ise tuleb katsetada ja mitte üle mõelda. Tahan endale lihtsalt selle selgeks teha, milline põllupind kõige parem oleks -kas sõnnikut panna või mitte. ja kiletunnel sobib vist paremini melonile? (mida ka tahan katsetada)
budulojus: 2013-04-05 15:33:43
No sealt kiletunnelist sa siis küll mitte midagi ei saa! Sõnnik peab olema siis ikka väga kaua seisnud. Mina pigem kevadel küll enam sõnnikut ei paneks. Mina isiklikult ei kasuta üldse sõnnikut. Sa arvad,et kuskil hispaanias keegi viitsib sellega mässata? Pane seeme mulda ja jää ootama
nainesiiri: 2013-04-05 22:16:51
mina panin eelmine aasta nii seemnest kui taimedena maha , kuid peaks ütlema et taimedest oli ikkagi mõttekam kasvatada, sai varem saaki.See aasta saab vist väga hilja maha istutada taimed, seemnetest rääkimatta. Mina juuni keskel tahaks ikkagi taimed maha istutada, ei tea ainult millal külvatta mulda nad.Kasvatasin katteloori ja kaarede all ja saak oli ilus eelmine aasta.
budulojus: 2013-04-06 09:45:43
no nainesiiri,põhjendad ka miks ikka ettekasvatamine parem on? Olen mina mais seemnest otse mulda pannud ja esimese arbuusi juba juulikeskel ära söönud. Minu küsimus on,et miks peab oma elu ise liiga keeruliseks tegema? Arbuusi miinus on ka see,et ümberistutamise järgi on juurdumine suht kehva. Iga asja peaks ikka nii tegema,et endale põhjendamatult liigset tööd ei tekitaks. Aga no eestlane tahab ikka üle pingutada. Ja ei ole ma ka kunagi kaari kasutanud.Lihtsalt must kile maha ja katteloor vabalt peale.
nainesiiri: 2013-04-06 11:38:44
mul oli nii , ega teised pea nii tegema, seemnest ei tulnud millagi ülesse, taimed juba ammu kasvasid ilusti.Tuleb ettevaatlikult taimed istutada, ei põe nad midagi! Kui teaks õiget päeva millal seemned mulda panna ettekasvatades, et väga suureks ei kasvaks siis oleks okey !Mulle see tüli küll ei tee ega siis tervet hektarit pane....
Citrulla: 2013-04-07 16:35:31
Mina olen kasutanud katteloori ja kaari, kuna minu põllult käivad teinekord üle ka loomad. Teisalt, minu sisetunne ütleb (see ei pruugi olla tõde), et kui loor on kaare peal, siis hommikukaste puhul ei ole märg loor otse taime peal. Aga igal oma kogemused, mis katsetades täienevad :) Ja õige ta on, et aastad pole vennad ja eelmise aasta nipid ei pruugi sel korral edukaks osutuda. Mulle näiteks meeldib stardipauk anda ette kasvatades, kuigi olen mõne väljaläinud taime asendanud otsekülviga. Ennekõike sõltub tulemus suuresti ilmataadi lahkusest :) Tahame või ei.
AveA: 2013-04-08 10:36:50
Möödunud aastal külvasin Budulojuse õpetuse kohaselt otse põllule musta kile alla ja katteloor kaarte peale.Miskit läks väga untsu, sest ei saanud ühtki arbuusi, taimed tärkasid ka üksikud ja kribalad.Ma ei süüdista siinkohal Budulojust - võib-olla ei sobinud pinnas,panin vist ka veidi sõnnikut ja kes teab, mis veel viltu läks. Paljud kirjutasid möödunud aastal, et tulemuseks 0.Katsetan sel aastal uuesti.
ViinaMuri: 2013-04-08 15:38:58
Kui on vaja vähe taimi saada, siis saab ka turbapotte või plastpotte kasutada. Juured seovad substraadi ja mulda istutades ei teki juurtele mingeid kahjustusi. Kübeke fantaasiat ja lahendusi leidub veel.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.