Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Õunapuu haigus

Teema Lisatud
Mare888: 2013-05-31 11:20:08
Tegemist vanema, seni väga viljaka õunapuuga. Eelmisel aastal õitses, aga lehed olid nigelad. Pritsisin, lehed jäidki tillukeseks, aga õunad olid küljes. Sellel kevadel on pungad kuivanud, ei lehti, ega õisi. Väiksemad oksad on ka kuivanud. Lõikasin ühe suurema oksa ära, seal elu sees, ainult oksa südamik on pruun. Kas peaksin puu maha võtma, või ootan veel aasta? Tänan.
marel: 2016-03-29 13:35:21
10 aastasel õunapuul lõikasin tüve lähedalt võraharu ära 3 aastat tagasi ja katsin vahaga. Praegu on haav roosakas ja ma ei saa aru kas ta on hästi kinni kasvanud. Arvan, et peaks haava lahti kraapima ja puhastama. Mida soovitate? Ja kas on parem lõikehaavad katta õlivärvi või spets vahaga? Tänan.
ViinaMuri: 2016-03-29 16:42:50
Kinni on kasvanud siis, kui koor on peal. Ei soovita midagi, aga mädapuitu võib eemaldada ja siis olenevalt pinnast teha üht või teist pinnakatmist. Mõni vaha kuivab ja sellest pole siis enam kasu. Hea mulje on jäänud 'haavapeitsist', aga kallist aerosoolvahast jäi väga lahja mulje ...
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.