Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Jalakasurm?

Teema Lisatud
ally: 2013-07-02 19:43:12
Noor, kolm aastat tagasi istutatud, kevadel väga võimsalt lehti ja võrseid kasvatanud leinajalakas kaotas nädala jooksul suurema osa lehtedest. Kõik läks nii kähku, algusele ei saanud õieti jaolegi. Olime jaanipäevaga seoses kaks päeva ära ja tagasi tulles leidsime puu osalt hävineva lehestikuga eest. Osad lehed olid juba pruunid, kuivanud ja keerdus. Teised, tumedate laikude või täppidega, kolletusid. Üldpilt meenutas roosi-tahmlaiksust. Kasutasime seega Scoret, millega on saanud pritsida järgnevate päevade jooksul kaks korda. Kuivanud ja suuremate kahjustustega lehed olen kokku kogunud või eemaldanud ja põletanud. Jalakas on peaaegu raagus. Võrsetippudes tõmbuvad tumepruuniks ka noored lehehakatised. Seenhaigust levitavate üraskite jälgi mitmel prooviks lõigatud oksal leida pole. Kas võib olla tegemist jalakasurmaga nii noorel puul? Kas võib ola tegemist mingi süütuma lehelaiksusega? Kuidas edasi toimida?
theodora: 2013-07-27 11:46:02
äkki lihtsalt kuivas ära?pärais pikalt ei tulnud ju vihma ka.ja 3 aastasel ei ole veel nii võimas juurestik,et vett maa sügavusest kätte saada.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.