Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

aprikoosi puu

Teema Lisatud
merike01: 2013-08-19 14:06:41
Tere! Mulle kingiti eelmisel aastal aprikoosipuu, katsin küll teda talveks, kuid sellel kevadel läks nagu korraks lehte, siis kuivas ära ja nüüd on ajanud alt palju ilusaid võrseid. Küsimus selline, kas nendest võrsetest võib veel kasvada puu kui jätta näiteks üks alles ja kas ta ka saaki annab.
ketu111: 2013-08-19 18:55:48
Arvatavasti on poogitud ehk aprikoosipuu hävinenud ja need, mis tulevad on alusest välja kasvavad metsikud võrsed.Nendest saab asja ainult siis ,kui sinna kultuurosa külge pookida.Kui uued võrsed aga on kõrgemal pookekohta, siis on nad õiged ehk siis aprikoosi omad.
merike01: 2013-08-20 11:19:18
jah, kõik võrsed tulevad alt juurtest. Kahju, kuid pookida ei oska ja seega suured lootused aprikoose saada meie laiuskraadil on luhtunud. Tänan vastuse eest.
agne7: 2013-08-21 10:55:26
Tahtsin ka aprikoosipuud, aga sain nektariinipuu ja istutasin selle kasvuhoonesse ( klaasist), ei tea kas peab talvele vastu, mässin ta kuuseokstega veel sisse ja kangaga ka: kas jääb ellu??
ViinaMuri: 2013-08-21 12:45:50
Kasvumajas tuleks hoolitseda ka juurte eest. Kui natuke on maa külmunud, siis näiteks 10-cm. kiht saepuru vm. soojustust u. meetri raadiuses ümber tüve. Tundub, et aprikoosisordid mandriosas eriti lootustandvad ei ole. kliimatsüklid võiks nüüd soojemate talvede suunas minna (mitu külma talve on jutti olnud), lähiaastail võib olla huvilistel õige aeg külmaõrnu proovida.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.