Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

hiired majas

Teema Lisatud
metsik: 2013-08-22 09:53:16
Tervist. Ehk oskab keegi mingit väärt nõu anda. Suvilana kasutusel olevas vanas maamajas kipuvad hiired võimutsema. Mürkidega tegelemine mulle ei meeldi ja eelistaksin midagi looduslikumat. Lugesin, et vanasti pidasid inimesed nirki koduloomana kuid neid loomakesi pole ju praegu kusagilt niisama võtta. Oskab keegi nõu anda mida hiirte vastu ette võtta või kuidas maja juurde elama meelitada mõni nende looduslik vaenlane?
ViinaMuri: 2013-08-22 11:01:04
Nirk, kärp, tuhkur ja 'kodu-uss' e. nastik. Mistahes elukate, sh. väikekiskjate meelitamiseks ei pea suurt muud tegema, kui hoolitsema kahe asjaolu eest: olgu pesitsuskoht ja olgu toit. Toitu justnagu liigub ringi, aga seda peab kogu pere ja nende järjekestvuse jagu olema. Kui oled maja soojustanud, siis need väikekiskjad kipuvad soojustusmaterjali sisse käike uuristama ... Ideaalseid variante pole. Selleks, et väikseid kiskjaid soodustada, tuleks ka kasside hulka vähendada. Aga kassid peaks ühe vana rahvatarkuse järgi olema hiirekoerad? Lõksud töötavad päris hästi. Minul on olukord päris rahulikuks muutunud, olen hiirte sissepääsuteed suutnud kinni panna. Vanas ristpalkmajas on sissepääsuks ka palgitapid ja varatud palkide vahele topitud samblasse tehtud käigud.
MaaliMaalt: 2013-08-22 13:51:06
Tasuta lõunaid tahtvad kostilised on ikka ühed tüütud asjapulgad.Hiiri lõksuga püüda on naesterahva jaoks üks ütlemata räme tegevus.Noh, lõksu panen ma kah üles,kuid pärast ilma lõksusolija armsatesse silmadesse vaatamata neid sealt vabastada pole nagu eriti võimalik ja vat see on mulle näiteks päris karm tegevus.Eks ma muidugi kuidagi hakkama saaks,sest seda aega,kui hiir lõksus tolmuks muutub,seda annab pisut kaua oodata.Ja tervet majapidamist hiirekoloonia püüdmiseks lõksudega katta,vat, vat,seda kah ei teeks.Noh, tahaks ju elada suvilas,nii et unise peaga kogemata lõksule ei astuks ja terve suve siis sinist värvi küüntega ringi askeldada.Ja peab ütlema,et mürkidega mässerdades on see oht,et pärast ei saa ilma gaasimaskita suvilas eladagi,kuna hiirekorjused kusagil põrandaja seinavahedes mumifitseeruvad.Tegelikult olen oma majapidamises täheldanud,et tänapäeva hiired on palju targemaks millestki saanud kui nii umbes 30 aastat tagasi nad olid.Tänapäeva kassid pole hiirt eriti näinudki,nad ei püüa hiiri kah.Püüa ise kui tahad.Ja kuda sa seda kassi käsed?Mis siis üle jääb?Koos humaanselt eksisteerida?Loomakaitsjad hiirte tapmise pärast lahinguid ei pea.Jah,ikka lõksud.Mul oma lõksutühjendaja.Taadu.Tema saab hakkama.Aga üldiselt on nii,et ma vist olen nii kole inimene,et ega hiired meie majjta eriti trügida ei tahagi.Pealegi on kogetud,et see hiir,kes meie majja julgeb tungida,see ilma infarktita ei lahku,mul nõnna hele hääl.
maily: 2013-08-22 23:55:33
Kunagi soovitati teha jahu ja kipsi pulbri segu ning vesi selle kõrvale panna. See segu pidi siis hiire soolikas kivistuma hakkama ja seeläbi siis hiir hukka saama. Ka praetud kork pidi sama mõjuga olema. Ise kunagi proovisin aga siis oli meil kass ka ja vbl hoopis kass püüdis hiired kinni. Hiljem olen ikkagi mürki kasutanud, pole veel maja haisema hakanud.
ViinaMuri: 2013-08-26 15:59:51
Jahu + söögisooda samuti, neutraliseerib maomahlad ja läheb käärima. Tädi Maalile soovitan niisuguseid lõkse, mis hiirele viga ei tee. Iga päev vaata, kas saaki on tulnud ja jaluta koos hiirega lõksus eemale metsa. Kurvad silmad muutuvadki tänulikeks.
theodora: 2013-08-27 10:36:31
Meil on 2 kassi ja mõlemad püüavad hiiri,pea iga päev näen kuidas jooksevad aias,põldhiired hambus.Kui nüüd hiirte seisukohalt vaadata,siis pole nende elu mingi meelakkumine:aias kassid,üle aia hiireviud ja rebased ja öösiti veel öökullid.
ViinaMuri: 2013-08-27 13:03:04
Tõsi, karm see elu ju on. Aga otsa nad ju ei lõpe e. aeg läheb, aga (nende) õnn ei kao? Muide, meie kandis on märgata kobraste arvukuse kahanemist. Seda seostatakse huntide tulekuga. Tülikad elukad nemadki, aga soodustavad metsa kasvamist. Ka sedakaudu, et metsa-alasid ei ujutata enam üle. Klikin tasakaalul.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.