Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Roos-kibuvitsa võsu

Teema Lisatud
roheline05: 2013-09-02 10:55:45
Kas on võimalik, et roosi tüvest võub ka välja kasvada külgvõsu, mis on kibuvits? Minul on kahtlus, et Golden Celebrationi tüvest, 1cm allpool õit kandnud külgvõsu välja kasvanud kaks külgoksa on kibuvitsad. Põhitüvi ja oksad on peaaegu okasteta, tumerohelite lehtedega. Kaks külgvõsu on pikad, lopsakad, hallikasrohelised heledad lehed ja hirmus okkalised. Ka ei näi neil olevat tipus õiepungi. Pookekoht on kenasti mulla all ja kahtlased külgvõsud on väljunud maapinnast kõrgemal.
ketu111: 2013-09-02 14:02:50
Tavaliselt on need metsikud võrsed hoopis teistsugused , erinevad tavalisest roosist ja on kergesti ära tuntavad.Tulevad enamasti maapinnalt kultuurtaimede kõrvalt.Nad on helerohelise värvusega, pisikeste okastega.Hoopis teistsugused.Kuid ise kahtlustan enda ühel roosil(Bonanza) ka , et kaks oksa pole õiged.Nad on tohutu pikaks kasvanud(2,5m ja rohkemgi), varred on eriti jämedad ja ogalised.Muidu on lehed ja vars sama värvi, mis ülejäänud taimelgi.Kuid õienuppu otsas pole.Praegu imetlen hiiglaslikke varsi ja pole nendega midagi ette võtnud.Samas on ühel sordil olnud ka mingist suvalisest kohast keset vart arenenud metsik võrse.Samamoodi, et üleval oli õiega oks ja siis kasvas metsik.Olen need lihtsalt ära lõiganud.
sinirebane: 2013-09-02 17:12:13
Minul kasvas pookealus mullast ja oli tihedalt tihedalt kaetud nõeljate okastega. Roosidel võivad kasvada, küll pikad võrsed. Uurige kui pikaks teie roosisort kasvada võib. Rooside okkad on pigem jämedad küünisjad.
Aiandusportaal: 2013-09-03 03:25:04
Küsimusele vastas Rosmakor OÜ roosiaiast Mart Ojasalu: Kui kultuurroosi põõsast kasvab välja hoogsa kasvuga erinevate lehtede ja okastega võsund, siis see on kindlasti nn metsik võrse, mis tuleb täielikult eemaldada. Kultuurroosi võrsest ei kasva välja nn metsikut kibuvitsa võrset. Tüviroosi korral võivad nn metsikud võrsed väljuda ka tüvest ja seda kogu tüve ulatuses. Ka need eemaldatakse kohe.
roheline05: 2013-09-04 14:02:05
Tänan vastajaid. Lõikasin kahtlased võsud maha.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.