Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Õunaäädikas

Teema Lisatud
keldrikakand: 2013-10-14 13:59:31
Tere, kas kellegi on kogemust õunaäädika valmistamisel? Kas peaks kasutama mingit spetsiaalset pärmi, või tuleb ta käärides ise välja- see äädikas? Tänan
ViinaMuri: 2013-10-14 16:28:01
Õhu ligipääsu korral käärib alkohol äädikaks. Lohakas veinitegija saab äädika.
keldrikakand: 2013-10-15 10:49:13
Tere, ViinaMuri aga enne pean siis veini tegema? Mul olukord selline: aurutatud õunamahl läks käärima arvasin, et saan teha tema äädikaks. Mis sa arvad? Tänan igaljuhul.
ViinaMuri: 2013-10-15 12:24:51
Kui natuke õhku juurde pääseb, siis tekib äädikas igal juhul. Äädika 'kangus' on kaalu%-des võrdne alkoholi omaga, alkoholisisalduseks tuleb pool suhkrusisaldusest (e. 10 kaalu% suhkrut annab 5 kaalu% alkoholi). Sa ei pea muud tegema, kui vaid natuke piirama õhu ligipääsu, siis ei teki hallitust pinnale. Nõu võiks olla selline, mis hapetele vastu peab ja kuhu kärbsed sisse ei pääse (klaaspudel, marlitükk aval). Aega läheb, asja saab.
keldrikakand: 2013-10-15 14:06:27
novot, ma suhkrut ei pannud ja sidusin klaaspurgile pabersalvrätiku, aga on tekkinud nagu hallitus või mingi rant hall Vist ikka ei tule välja? Igatahes ole tänatud lolle õpetamast.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.