Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Ploomi päästmine

Teema Lisatud
dagmar: 2013-10-24 21:53:39
Kas on võimaik midagi ette võtta ploomi Renklod Ranni päästmiseks? Eelmine talv lõi koore lõhki ja nüüd hakkas tüve juurest ilmselt aluse võsusid tulema. Mida teha?
agne7: 2013-10-25 12:44:45
Kui ülevaltpoolt ikka elab, siis, kui see lõhe eriti suur pole, võib ju pookevahaga määrida jne ja värvida. Kui aluselt ajab võsusi, siis tuleb veenduda, et need on ikka pookealuse võsud ja need ära lõigata. Allpool pookekohta on pookealuse võsud. Tuleb loota parimat, võibolla ladva oksi ka lõigata, kui need ikka olemas ja elus on?? Kas mingi kangaga talvel mässitud tüvi ikka oli? võib ka kuuseokstega ja nööriga siduda ümber tüve jne. Kui aga ülevaltpuult pookekohta ajab uusi võsusid, siis on see ju hea, nendest saab uue võra kujundada, kui eelmine võra kuivanud.
sogel: 2014-08-02 06:53:59
ploomipuudele tulid kevadisel õitsemise ajal kallale kahjurid,peale selle kattusid lehed musta kihiga.Putukatõrje ei aidanud.Õied kärbusid kõik,mitte ühtegi vilja.Haigus levinud naabritel ja kaugemalgi.Nakatunud on kõik puud.Millega võib olla tegemist ja kas sügisene pritsimine(millega) võib need puud päästa. Ka puude all olevad põõsad kaetud sama musta nõega.
Rullikas: 2014-08-05 13:45:53
Kas praegu võib kirsipuud kõvasti pügada?
Neeme: 2014-08-16 09:19:27
Meil suhkruploomiga sama lugu, istutasime, paar aastat kasvas ja see suvi enam lehte ei läinud, tüvel maapinna lähedal imlik pikkipragu. Aga maaseest hakkas ajama uusi võsusid, ju need on siis pookealuse võsud, kas nendele enam ploome ei tule? Kui lasta suureks kasvada?
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.