Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Pukspuu pügamine

Teema Lisatud
Liis007: 2014-04-19 22:26:02
Kunagi kerajaks pöetud pukspuu on talvel lume raskuse all kannatada saanud, samuti on mõningast päikesekahjustust. Kuidas saaks viga parandada? Kas murdunud oksast tekkinud auk kasvab uuesti kinni? Või peaks puud rohkem, väiksemaks pügama?
ilusaed: 2014-04-20 15:52:33
Mina olen pukspuud igal kevadel püganud aiakääridega. Kevadel võib taime kuni vana puiduni pügada, talub hästi pügamist ja on pügamisega hästi vormitav. Päikesekahjustuse eest peaks teda varjutama aprillikuu lõpuni. Lume raskuse talumiseks on lihtne pukspuu talveks mõeldud kangasse siduda,et ta laiali ei vajuks ja oksad ei murduks. Murdunud okstest tekkinud auk peaks ise kinni kasvama. Pukspuud kasvama pannes tuleb hekialune puhas hoida, siis algab lehestik maapinnalt ning temast sirgub kõige ilusam madal hekk.
Liis007: 2014-04-24 08:35:44
Pukspuu on praegu kusil 40cm läbimõõduga. Kuna ta on istutatud totaalselt valele kohale - igal talvel (mitte muidugi sellel talvel :) ) langeb talle katuselt lumi, lauspäike terve päeva. Kas võiks kõne alla tulla ümberistutamine? Vanust on tal kuskil 7- 8 aastat juba.
ViinaMuri: 2014-04-24 08:55:03
Kõike saab ümber istutada ja sellise suurusega taim pole liiga suur. Tuleb vaid kükkalt palju juuri koos ümbritseva mullaga kaasa võtta. Toimetad Rahulikult ja ettevaatlikult, uue asukoha valmistad enne ette; pärast kastad korralikult ja küllalt sageli; otsest päikest võiks varjutada ...
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.