Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Viljapuu-kilptäid

Teema Lisatud
sinirebane: 2014-04-24 12:34:10
Tuttaval mure: viljapuu kilptäisid noore õunapuu tüvel. Kui levinud see tegelane on, kuidas tõrjuda. Ja miks temast peaaegu midagi kirjandusest ei leia? Tema Räpina haridusega naaber ei tundnud tegelast ka ära. Lõpuks leitud sarnane pilt inglise keeltest kirjandusest.
sinirebane: 2014-04-24 13:47:30
http://www.appleman.ca/korchard/insects.htm. On Igatahes huvitav lugemine . Muu seal leheküljel ka.
ViinaMuri: 2014-04-24 14:28:03
Lepidosaphes ulmi. Aluselised pritsimislahused (puutuha-, rohelise seebi-) on õrnanahalistele 'üks-null' teinud, kas mõjub neile? Lehetäide vastu olevat ka nõudepesuvahendid, ilmselt pindaktiivsed ained mõjutavad täide pealispinda. Külma veega saab vähese liikumisvõimega tegelasi nende kogunemiskohtadest maha uhtuda ...
sinirebane: 2014-04-24 14:52:42
Toataimedelt soovitati kunagi piiritusega pesta ja siis kimbutada mingi tõrjevahendiga, sest sinna vahakilbi alla ei jõua ükski mürk. Ta juba on valmis selle puu hukkamised ja põletamiseks, aga mulle tundub see julmavõitu. Kuna see on tüvel ja puu on pisike, siis ei saa siin ka mingist okste väljalõikamistest rääkida.
ViinaMuri: 2014-04-25 08:37:55
Kuid külma surveveega pesemine? Piiritus üle 80% on hügroskoopne ja ilmselt kahjustab taime kudesid. Muide, osav (väga kiirelt läbiviidud) gaasipõletileegiga 'silitamine' võiks satikad ära kõrvetada.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.