Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Kedriklest kasvuhoones

Teema Lisatud
maasikas10: 2014-09-29 16:37:20
Juhtus selline lugu,et kevadel turult ostetud füüsali taimega sain oma kasvuhoonesse kedriklesta.Kuidas peaksin nüüd toimima,olen kuulnud,et väävli põletamine aitab aga kust seda osta saab?
ViinaMuri: 2014-09-29 18:55:42
Mul sama lugu. Niiskust need loomad ei salli, kõigepealt hoia niiskust sees, tänavuseks küll vist hilinenud meede. Seejuures tekkivate hallitamiste korral aitab vana hea 'lilla'-lahus. Väävlit nägin viimati Bauhofis, seda kulub üsna palju: otsi, kuskilt ikka leiad, kui palju oma kasvumaja mahu jaoks vajad. Kaasajal ei ole väävlipreparaadid enam euro-heakskiidetud, ma ei saa sellest üldiselt hästi aru, aga põletamise puhul peab kogu korralduse hästi enne algatamist läbi mõtlema, et väävlishapet ise sisse ei hingaks.
maasikas10: 2014-09-30 10:17:15
Sellel aastal ma ei mõelnudki enam midagi teha,tegin kasvuhoone ainult taimedest tühjaks,hakkan jälle kevadel tegutsema.Seda tean ka,et temperatuur peab kasvuhoones olema 20 sooja.See väävel on pulbrina.
ViinaMuri: 2014-09-30 13:19:06
20C meeldib kedrikutele hästi. Niiskus ei meeldi. Kas väävel on pulber või kamakas, pole erinevust; tuleb vaid ära põletada.
lehevaksik: 2014-11-18 09:08:29
Maadlen ka ise selle tegelasega. Olen proovinud väävlisuitsu aga kedrik "naeris" vaid selle peale. Aga mida teha? Vastab tõele, et kedrik hakkab taidlema siis kui keskm. temp. on 20 kraadi ja mida kuivem on keskkond seda nobedamini paljuneb. Olen tähele pannud, et nende erilised lemmikud kasvuhoones on kõrvitsalised ja paprikad. Seepärast püüan hoida selles kasvuhoone osas (kasvuhoone koosneb mul mitmest osast) õhuniiskust suuremana. Paprikale see eriti küll ei meeldi aga siiski annab annab hea saagi. Lisaks pritsin taimede lehti Nekoga. Väga palju aitab ka see, kui mullapinda pritsida Mavrikuga. Kuna kedrik läheb talveunne JUBA!!! augustis, siis teen selleks ajaks kasvuhoone taimedest tühjaks (kahju on küll aga eesmärk on saada kedrikust lõpuks lahti). Ja muld uuesti Mavrikuga üle. Kevadel kui uued taimed kolivad kasvuhoonesse, siis mullale Neko peale. Neko on looduslik vedelik, mis VAID peletab aga kui kedrikut veel vähe, siis on temast abi küll. Kedriku tõrje on päris pikk protsess. Olen kuulnud, et on olemas ka selline vahend nagu Vertimec (loodan, et kirjapildiga ei eksinud). Keemiline vahend, mis pidi kedriku vastu vaat´et kõige parem olema. Kahjuks kogemused puuduvad. Miinus see, et on hirmus kallis ja müüakse suurtes pudelites. Mavrik palju odavam ja oma kogemuste põhjal saan kinnitada, et toimib väga hästi. Peab vaid olema järjekindel ja jälgima HOOLEGA kulunorme (mõni aasta tagasi suutsin ligikaudse kulunormiga üsna mitu kurgitaime ära tappa).
ViinaMuri: 2014-11-18 10:23:46
Mul teema samuti jätkuvalt üleval. Rookisin kurgid varakult kasvumajast välja (põletasin kõik, mis sain) ja töötlesin mulla freesiga mitmel korral. Loputasin kasvumaja konstruktsioonid ning seinad veehjoaga (mis annab niiskust keskkonda, mida see loom ei taha) ja hoidsin ka nakatunud viinapuud pidevalt märjad. Viinapuude lehed/varred viisin nüüd samuti tuleriidale, kasvumajas põletasin isegi kahel korral väävlit (esimese põletamise ajal läks tuuliseks ja nii hermeetiline see ehitis ei ole, et ära ei puhu). Kevadel kavatsen nakatunud piirkonnas mürke kasutada; kui seda järjest teha, siis peaks ju nende sugu lõpuks hääbuma? Vaja looma elutsüklitest endale pilt veel ette saada. Häda tuli ilmselt kurgitaimedega sisse: need tuleb alguses kohe mürgiga töödelda! Et olemasolev nakkus ei leiaks toitumiseks-paljunemiseks võimalust. No peaks lahti saama küll, kui ta sunnikas just mitu aastat ei luura kuskil pinnases oma võimalust! Kasvumaja konstruktsioonide piludes ei peaks ta väävlisuitsurünnakut üle elama.
sinirebane: 2014-12-16 15:09:51
Mul on see toalilledel ja sai hoitud kontrolli all enamvähem nii, et kastsin Actaraga. Nüüd on raskem, sest Actara on euroliidus 2-aastaks keelatud. Mul on suured taimed, potid on põrandast madalamal ja savipelletitega vahelt juba kõiki tegelasi ära ei hävita. Ostan mingit valmis seebilahust koos mingite taimeekstraktidega, nime ei mäleta ja lisan Nemazali ja pritsin iga 3 nädala tagant. Hoiab elukad kontrolli all, aga lahti ei saa.
ViinaMuri: 2014-12-17 08:52:50
Vertimec 018 EC, peaks ka lahti saama. Kevadel proovin: olen selle nuhtlusega maheviisidel ja väävlisuitsuga tegelenud, aga õige on püüda nokdaun korraldada ja teema lõpetada.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.