Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Noorte viljapuude talvitumine.

Teema Lisatud
Sini: 2014-10-05 13:32:23
On kellelgi kogemusi noorte 2- aastaste, sel sügisel istutatud, viljapuude(murel, pirn, ploom) talvitumisega, eriti külmal lumevaesel talvel? Kas peaks üleni katma, või piisab tüve ja alumiste okste sisse mähkimisest? Ning mis materjale võiks siis kasutada?
Kikerdaja: 2014-10-10 12:18:22
Endal kogemus eelmise talvega, sai ka möödunud sügisel noored puud istutada (sept algul). Eelmine talv oli ka selline suht lumevaene ja üsna viljapuuvaenulik kohati. Ilmselt on üsna oluline, et juured ei jääks vette seisma ja võis olla ka abi sellest, et tüved said Cervacol`iga valgendatud - naabrinaine, kes mu ülejäägiga osa valgendas ja osa mitte, ütles, et määrimata puudel olla koore lõhki löönud. Sellel valgendamisel oli tegelikult 2 eesmärki: lisaks päikese eest kaitsele peletada ka närilisi.
Sini: 2014-10-10 23:31:56
Oli plaan ka valgendada, aga nagu aru saan, Te muud katet ei kasutanudki. Külm puudele midagi ei teinud?
Kikerdaja: 2014-10-11 21:51:42
Istutasin kevadel veel ühe õunapuu juurde ja pean nentima, et eelmisel sügisel istutatud õunapuu lehtis mingi 2 nädalat varem kui uus. Ja muud katet ega nunnutamist ei kasutanud. Külmavõetud oksi ega muud ka ei olnud. Kasvatas suvel kenad oksad - kevadel peab jälle kujundama hakkama. Mul kasvavad viljapuud kõrgpeenras u 2 m laias ja 22 m pikas peenras, mis on täidetud kõduhobusesõnnikuga. ei kurda siiamaani.
Sini: 2014-10-12 19:26:35
Tänan vastamast.Jäi kripeldama, et kui õunapuuraasuga ei "nunnutatanud", kas maguskirsi ja ploomiga võiks samuti käituda?.Mul õunapuu juba vana, ja tõesti, pole teda kunagi katnud- matnud.
Kikerdaja: 2014-10-13 16:10:07
Tjah, jäi ütlemata, et istutada sai 2 õuna ja 2 murelit. Kõigiga sai käituda ühtmoodi. Ploomid on sel aastal esimest korda samamoodi talvele vastu minemas.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.