Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

tamme tüve plombeerimine

Teema Lisatud
mari: 2005-03-14 15:11:56
Tegemist vana ja väärtusliku puuga, mis on seest õõnes ja pehkinud. Et tema iga pikendada, tuleb seest pehkinud osa kuidagi välja kraapida ja desinfitseerida. Küsimus: millega ja kuidas. Õõnsus on kavas täita saepurubetooniga. Kas on olemas paremaid v odavamaid täitematerjale. Ja kolmandaks, mis aastaajal tuleks seda ette võtta.
sulev järve: 2005-03-16 14:13:48
Puuõõnsuse täitmine ei pikenda kuidagi puu bioloogilist iga (samuti nagu nn noorenduslõikusedki), vaid hoopiski kahjustab teda -- puud ei saa inimesega võrrelda! Tänapäeval on puude hooldusest (uurimine-puurimine jne) saanud teadus ning sellega tegelevad kõrgeltharitud arboristid (puuhoolduse asjatundjad). Igale puule tuleb leida omad abinõud tema elushoidmiseks ja seda saab teha vaid kohapeal.
weix: 2009-04-20 20:28:45
Hoovis kasvab ca50cm läbimõõduga tamm millel maapinna juurest 60 cm kõrguseni on tüvi 1/3 ülatses ära mädanenud. Kas on võimalik mädanemisprotsessi peatada ning kuidas tüve plombeerida?
arborist: 2009-05-20 20:27:19
Mädanemisprotsessi peatada pole võimalik ja plombeerimine ka ei aita. Pudedaks muutunud puidu võite sealt välja kraapida nii, et ei vigasta elusat puitu, aga see pole ka oluline (kui, siis ilu pärast). Sulev Järve
Loe lisaks puuhoolduse kohta raamatust
Puude ja põõsaste lõikamine...
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.