Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Teravahambaline aktiniidia

Teema Lisatud
ann21: 2015-05-26 21:43:25
Ostsin teravahambalise aktiniidia (Actinidia arguta) aastaid tagasi. Potis oli 2 taime, neist üks pidi olema emane (sort'Geneva'), teine isane. Kui taimed hakkasid õitsema, siis selgus, et olin saanud petta: isase asemel oli metsik emane... Käisin oma emastaime(de)le õietolmu toomas Tartu Botaanikaaiast ning sain nõnda ka väga maitsvaid vilju. Ostsin uue väikese isastaime, ent see pole veel õitsemisikka jõudnud. Botaaniaaias on Actinidia arguta viimastel aastatel viinapuu turbe all nõnda viletsas seisus, et sealt ei õnnestunud möödunud aastal enam õietolmu saada. Sellest siis küsimus: kas kellegi aias (Tartus!) on teravahambalise aktiniidia isastaim, kellelt võiks laenata õietolmu? Kui tehing õnnestub, siis vastutasuks sügisel maitsvad 'Geneva'-kiivid. Ootan vastust aadressil ann.marvet@eesti.ee
sinirebane: 2015-05-28 14:54:35
Mul on väga noored taimed, pole veel õitsemist näinud. Aga tekkis küsimus: kui pistikud juurduvad 100% ilma mingite ainetega meelitamata, siis miks mitte teha endale isastaime pistikust? Selge see, et kohe ta õitsema ei lähe, aga lõpuks ikkagi. Kui ma teaks, mis taimed mul on!
ann21: 2015-05-29 15:09:28
Mul on juba isastaim olemas, aga ta on emastaime(de)st palju noorem: veel ei õitse...
ann21: 2015-05-29 15:12:07
...Ja kuni ei õitse, ei saa ma kahjuks ka kindel olla, et ta on isastaim (pärit samast Poola firmast, kust varem ostetud paar)
sinirebane: 2015-06-09 18:55:41
Nãgin müügil Actinidia arguta sorti, mis e vaja tolmutajat. Vitikiwi oli nimeks. Tartus J-s.
ann21: 2018-06-14 15:24:36
Kordan oma kolme aasta tagust palvet: kas kellelgi Tartus on Actinidia arguta õitsvat isastaime? Et saaks laenata oksakese tolmeldamiseks... Mu enda isastaim ei edene: on mõned nigelad õied, aga emasõisi on rikkalikult
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.