Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Kraavikaldad

Teema Lisatud
Fanaatik: 2015-05-31 16:37:03
Olen algaja aednik, aga aed on väga suur, seega üksikute asjade jaoks palju aega pole. Meil on aias 100-meetrine kuivenduskraav, kuhu voolab ka meie majapidamise vesi. Kraav on seetõttu väga toitaineterohke ja hein kasvab täiesti metsikult! Sel kevadel pole veel jõudnud trimmeriga seda korrastada ja sügavat kraavi pole enam peaaegu nähagi. Praegusel kujul nõuab kraavi hooldamine väga palju aega. Mees tahab round-up'i proovida, aga mulle see mõte ei meeldi - meil on kraavi lähedal nii palju konnasid. Kas on mõnda madalat pinnakattetaime, mis suudaks heina lämmatada? Kas kraavi kaldaid saab kuidagi ilusalt katta? Kuidas te olete (kuivendus) kraavide kaldad korda teinud, et hooldamine nõuaks vähem aega?
lillehai: 2015-06-01 09:12:28
Kui mürgitad, oled konnadest ka lahti! Majapidamise vett ei tohiks ka kraavi voolata lasta. Proovi kraavikaldad katta musta kilega ja sinna peale kas saepuru või põhku või mingit muud materjali, mis suruks kile vastu maad ja mille hiljem kerge vaevaga ära saad koristada, sedasi lämmatad kõik heinajuured ära ning võid alustada kraavikalda haljastusega.Väga palju kasutatakse geoteksiilile rajatud kivikallast.
ViinaMuri: 2015-06-01 11:09:52
See hein tarvitab toitaineid, mida sinna ise lased. Kui seda takistad - kuhu siis need toiteained lähevad? Pigem, kui Sul puudub muu süsteem, mis solgivett puhastab, pead sedasama kraavi just oma puhastussüsteemina tarvitama. Pajuvõsa, hundinuiad ... Aegajalt niidetakse need maha ja köetakse ära. Kõike, mis seal elab, peaksid soodustama, konnasid sh., nad kõik on selle süsteemi osad, mis Su solki ära klaarivad.
Fanaatik: 2015-06-06 11:56:00
:) Aitäh tagasiside eest. Täpsustan, et kraavi voolab vesi ikka peale septikut ja imbväljakut. Siiski on kraavis palju toitaineid ja hein kasvab kiirelt. Mulle meeldib mõte sellest, et kraavi elu soodustada. See on siiski omaette ökosüsteem. Võib- olla ei peakski liigselt muretsema heina pärast kraavis vaid hoopis istutama veelembeseid taimeliike juurde... :) 1-2 korda aastas niita, et pajusid ei kasvaks ja ongi korras. Heinaga on see probleem, et kraavi pole näha ja lapsed võivad sisse kukkuda. Eks ma mõtlen veel oma valikute peale.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.