Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

mustsõstra ilu

Teema Lisatud
oquill: 2015-06-23 01:05:26
Küsin mustsõstra lehtede elujõulisuse ja väljanägemise kohta. Nimelt on mu mustsõstral igal aastal juba juulis läinud lehed kuivaks, kortsu ja koledaks, nii et suurema osa suvest laiutas ta seal inetu mättana. See oli traagiline olukord, sest mul on väike aga kaunis iluaed, mis on südameverega kujundatud, aastatega küpse ja ühtlase väljanägemise omandanud. Ainult et see õnnetu mustsõstar rikkus kõik ära. Mullu läks ta ootamatult kilptäisid täis ja ma lõikasin ta rahuldustundega maha. Nüüd hakkan aga perekonna survel uut mustsõstart istutama (teise kohta). Sellepärast küsin - kas seekord oleks võimalik midagi teisiti teha, et see häda ei korduks? Kas mustsõstrad käituvadki niimoodi, või hoolitsesin ma enda oma eest halvasti? Kas oleks pidanud panema parema mulla, väetama, lõikama korralikult vanu oksi välja? Ega tal väga vanu oksi küll polnud, umbes neljaaastane põõsas. Marjad olid korras, need ei kuivanud ära. Koht oli üpriski varjuline, maa savikas. Kas on lootust, et uus tuleb ilusam põõsas?
Neeme: 2015-06-26 10:38:10
Meil kukkusid seeaasta kõik marjad maha, lehed on ilusad ja mingeid kahjustusi pole
ViinaMuri: 2015-06-27 13:24:11
Hiliskülmad?
sogel: 2015-06-29 22:24:23
millise haigusega tegu,kui kevadel õitseb mustsõstar normaalselt aga hiljem õied kuivavad ja muutuvad mustaks nagu oleks külm ära võtnud.Ometi külmaga tegu ei tohiks olla,kuna teine põõsas veidike eemal normaalsete marjadega.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.