Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Sool sibula ajatamisel?

Teema Lisatud
isalovi: 2016-03-28 19:44:17
On keegi kuulnud miskit sellist: naine juhtus pühade ajal mingist venekeelsest TV-kanalist nägema õpetust, et sibula ajatamisel lisada teelusikatäis soola veeklaasi??? Arvasin, et ta ei saanud aru, kuid väidab, et nii tõesti õpetati. On keegi veel midagi sellist kuulnud, oskab selgitada, põhjendada? Ise sügavalt kahtlen, et soolvees võimalik on taime kasvatada.
ViinaMuri: 2016-03-29 10:26:52
Pole kuulnud ja kahtlustan, et sibul lusikatäiest soolast pigem elutegevusest loobub. Keedusool on peamiselt (pakun 98% tingimata) NaCl, mis taimedele vajalik pole ja mürgine on. Mingit kompleksväetist ta võiks küll eelistada, oleks nagu väetislahusega toitmine, nagu mitmeid köögivilju poe tarvis massiliselt kasvatataksegi (toodetakse). Vaevalt et väetisainete segugi sellises koguses anda tohiks, natuke lusikaotsaga, vast ....
Neeme: 2016-03-30 09:24:38
see jutt võib olla tulnud sellest et peipsi sibula kasvatamisel leotatakse seemet soola lahuses ja ka kastetakse aeg ajalt, ja seda kahjurite tõrjeks, kuid võibolla idanaabritel veel miskid traditsioonid või uskumused
ViinaMuri: 2016-03-30 16:44:56
Vaat ei tea. Kui midagi sisse soolatakse, siis pannakse soola peoga. See ei saa see teema olla. Vähene sool ei peleta suurt kedagi ja ei morjenda ka satikaid-seenhaigusi. Taimede toitaineks keedusool (ja üldisemalt kloriidid) pole. Võibolla saab nii soolast sibulalauku, sibulavõileivale pole vaja lisaks soola peale raputada?
isalovi: 2016-04-01 14:20:41
Istu, 5, ViinaMuri! Eriti meeldib mulle vastuse viimane lause! :) Ise arvan senini, et naine sai venekeelsest jutust midagi väga valesti aru, aga naistega vaidlema hakata... :P
AnNeljas: 2016-04-03 22:07:47
Arvutil ega guuglil pole sootunnuseid. Otsisõnadel mõnedes keeltes võib õrnalt täheldada.
AnNeljas: 2016-04-03 22:16:12
ЛУК СОЛЬ ЛЮБИТ
luidjaliiv: 2016-07-06 10:57:36
Jah...see viimane lause on kõige tabavam...ma ütleks lausa naelapea pihta!!!Olen aastaid,kui mitte juba aastakümneid sibulate kasvatamisel kasutanud kõige ehtsamat jämedat soola !Ja ikka ohtrasti nii et sibula ümber on valge ring.Kui näen,et rohelised varred hakkavad tippudest kolletuma -siis on soolatamise aeg...ikka pihuga valged ringid ümber sibula ...ja varsti näed kuidas sibula kasv muutub ! Soola peab mullale raputama ikka kuivema ilmaga ja nii see seal vaikselt mulla sisse lahustub (laus-vihm ei ole sellisel soolatamisel hea)Aga proovige -te ei pettu...!!!(Ja veel-mäletan ,et paarkümment aastat tagasi seisis põllu otsas ja vaatas minu sibulasoolamist pealt minu tige ja torisev äiapapa ning oskas selle töö peale ainult kosta:"ON NÕID"
theodora: 2016-07-06 11:13:27
Ka mina olen igal aastal soola riputanud ümber sibulate.see pidi ära hoidma sibulausside tekke ja ka muidu sibula kasvule hästi mõjuma.
kirsilill: 2016-07-18 17:54:54
Minu teadlikus taluperes üles kasvanud kolleeg mainis kord ka, et raputas soola ümber sibulataimede, mille peale mina kulme kergitasin. Aga sügisel oli kolleegil ilus puhas ja suur sibulasaak.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.